Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

SV Urk staat tegen DVS’33 Ermelo voor volgende hindernis

Na de eclatante zege op Ter Leede mag de ploeg van Hennie Spijkerman opnieuw voor eigen publiek haar kunnen tonen. Deze keer staat de confrontatie met DVS’33 uit Ermelo op de competitierol. Is Urk in staat deze goed voetballende tegenstander eronder te krijgen? Alleen met de absolute wil om te willen winnen, en dit ook binnen de lijnen uit te voeren, is een positief resultaat haalbaar.


Terugblik
De heenwedstrijd was er een met twee gezichten. Het eerste half uur was de thuisploeg heer en meester! Met voortreffelijk combinatiespel en veel lopende mensen vanaf het middenveld had Urk de handen meer dan vol. Het was dat Richard Strijker in een geweldige vorm verkeerde, anders had de 1 – 0, welke DVS’33 uit een makkelijk verkregen penalty kreeg, veel hoger geweest. Nu bleven de bezoekers in leven. Toch zou Urk de pauze met een voorsprong bereiken. Allereerst was het Lucas Nagel die op schitterende wijze de gelijkmaker op het scorebord bracht. Vlak voor de thee was het Hessel Snoek die een snelle uitval bekwaam wist af te ronden en zo zijn ploeg met een heerlijk gevoel naar de kleedkamer stuurde. Na de pauze kwam DVS’33 al gauw op gelijke hoogte en leken zich nog 34 loei zware minuten aan te breken. Het kantelpunt kwam eigenlijk pas nadat Hessel Snoek naar de grond ging en na minuten lang te zijn behandeld per brancard van het veld moest. Beide ploegen gingen naar binnen om na een korte onderbreking de wedstrijd te vervolgen. Bij DVS’33 leek de motor vanaf dat moment te haperen. Urk profiteerde hier twee keer optimaal van en middels doelpunten van Lucas Schraal en Riekelt Nentjes liep het weg naar een 2 – 4 voorsprong. De geel – zwarten drongen nog wel aan, verder dan een vrije trap, die formidabel buiten de palen werd gewerkt door Richard Strijker, kwam de thuisploeg niet. Een niet verwachte, maar daarom niet minder verdiende zege viel Urk ten deel.


Belangrijke zege in generale
Naar aanloop van de naderende wedstrijd tegen Urk vocht DVS’33 op eigen veld een sportief robbertje uit tegen Staphorst. De thuisploeg had veelvuldig de bal, maar zag geen kans een bres te slaan in de hechte defensie van Staphorst. Naarmate de minuten wegtikten kregen de bezoekers ook kansen. Het leek erop dat de wedstrijd zonder doelpunten zou eindigen. Toch zou DVS’33 het net weten te vinden. Stef Nijland kreeg de bal buiten het strafschopgebeid voor zijn voeten en krulde de bal op fantastische wijze achter keeper Jorick Maats. In de absolute slotfase kreeg Staphorst nog enkele dotten van kansen, maar wist deze niet te benutten. De Gelderse formatie uit Ermelo pakte hierdoor 3 belangrijke punten.

Niets aan toeval overlaten
Urk speelde eveneens voor eigen publiek. In Ter Leede trof de brigade van Hennie Spijkerman een directe concurrent. De ploeg uit Sassenheim was eenvoudigweg een maatje te klein voor Urk. Zonder doelpunten werd de eerste helft afgesloten. Na de thee was het de thuisploeg die al vlot op voorsprong kwam via een doelpunt van Lucas Nagel. Ter Leede blafte nog wel wat, maar kwam niet tot bijten. Urk daarentegen maakte met nog twee doelpunten duidelijk dat er maar een ploeg recht had op de zege! Door dat resultaat is er weer meer afstand genomen van de gevarenzone en is het zelfvertrouwen weer toegenomen. DVS’33 Ermelo die wij hoger inschatten dan Ter Leede zal de volgende test moeten worden. Eén ding is duidelijk, laat je deze tegenstander aan voetballen toekomen, dan delf je het onderspit. Urk zal voor eigen publiek niets aan het toeval moeten overlaten en het beste uit zichzelf naar boven moeten halen.


Onderhoudende en sportieve wedstrijd
Scheidsrechter Willem Kuijntjes is door de KNVB op deze belangrijke wedstrijd gezet. Samen met zijn assistenten de heren Edwar Holvast en Danny van Velzen zal de leidsman het geheel volgens de geldende regels moeten laten verlopen. Hopelijk mag het arbitrale trio, samen met de aanwezige toeschouwers genieten van een onderhoudende en sportieve wedstrijd!

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133