Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

SV Urk staat voor Barendrechtse hindernis

Wedstrijddag 13 staat de equipe van Gert Jan Karsten de uitwedstrijd bij BVV Barendrecht te wachten. De Zuid Hollandse formatie zal op het eigen sportpark de Bongerd moeten afrekenen met de formatie uit Flevoland. Voor Urk een uitdaging om vanuit een goede organisatie het beste uit zichzelf naar boven te halen.


Geschiedenis
Barendrechtse Voetbal Vereniging Barendrecht is opgericht 12 februari 1926 en is al jaren een grote naam in het amateurvoetbal. Halverwege de jaren 20 van de vorige eeuw kende de gemeente Barendrecht rond de 4600 inwoners. Aanvankelijk speelde de dorpsclub haar wedstrijden op zondag na 12.00 uur ’s middags, omdat men veeleer moest werken op zaterdag en op zondagsmorgen een kerkdienst wilde bezoeken. Sinds de oprichting van de hoofdklasse speelt Barendrecht op het hoogste amateurniveau, met uitzondering van drie seizoenen in de eerste klasse. Gedurende het hoofdklasse tijdperk werd Barendrecht enkele keren kampioen. In het seizoen 2009/2010 plaatste Barendrecht zich via het behaalde kampioensschap voor de Topklasse. Sinds het seizoen 2015 – 2016 was Adrie Poldervaart de eindverantwoordelijke bij de rood – witten. Onder leiding van Poldervaart plaatste Barendrecht zich voor de nieuwe Tweede Divisie, waar het later uit degradeerde naar de Derde Divisie.


Ambities
Vorig seizoen eindigde Barendrecht op de 8 e plaats van de Derde Divisie. Afgelopen zomer vond er een trainerswissel plaats op sportpark de Bongerd. Richard Elzinga vertrok en Leen van Steensel werd de nieuwe hoofdtrainer. Naast trots om als trainer van Barendrecht aan de slag te gaan, is van Steensel zeer ambitieus. Het grote doel is de weg omhoog te vinden richting de Tweede Divisie. Op dit moment staat er een talentvolle en kwalitatieve goede selectie. Barendrecht begon uitstekend aan het seizoen. Zo werden Excelsior’31 en Hoek aan de Barendrechtse zegekar gebonden. Daarna werden de resultaten wisselvalliger. Vorige week speelde Barendrecht een uitduel bij Staphorst. De thuisploeg kwam voor de rust twee keer op voorsprong en ging met 2 – 1 rusten. Na de pauze kende Staphorst een zwakke fase en dit werd door twee snelle treffers resoluut afgestraft door Barendrecht. Staphorst drong nog wel aan, maar Barendrecht gaf de zege niet meer uit handen.


Missen van kansen breekt Urk op
Urk bond op eigen veld de strijd aan met het verrassende FC Rijnvogels. De gasten uit Katwijk waren met 2 – 4 te sterk voor de ploeg van trainer Gert Jan Karsten. Bij de pauze stond Urk al op een 0 – 3 achterstand. Al vroeg in de wedstrijd kwamen de gasten op voorsprong. De thuisploeg kreeg enkele keren de mogelijkheid om langszij te komen, maar het vizier stond niet op scherp. Het tweede doelpunt viel 5 minuten voor de rust. Een vrije trap op behoorlijk afstand van het doel verraste keeper Richard Strijker. Vlak voor de thee dompelde FC Rijnvogels via een razendsnelle counter Urk nog dieper in de problemen door de 0 – 3 te produceren. Hiermee leek de wedstrijd vroegtijdig in het slot te zijn gegooid. Na de hervatting kon Urk middels Lucas Schraal al snel iets terug doen. Even leek de hoop terug te keren bij Urk, maar het missen van kansen brak de ploeg uiteindelijk op. Toen FC Rijnvogels de 1 – 4 op het scorebord bracht, was het over en uit. Hessel Snoek maakte nog wel de 2 – 4 en zorgde daarmee dat de stand nog iets dragelijker werd. Vrij eenvoudig wist FC Rijnvogels de winst over de streep te trekken, en bezorgde daarmee Urk de vierde opeenvolgende thuisnederlaag in competitieverband. Opnieuw was het verzilveren van kansen de reden dat het mis ging. Daarnaast heeft Urk fases in een wedstrijd dat het niet bij de les is, wat op dit niveau genadeloos wordt afgestraft. Dit zal er toch uit moeten. Tegen Barendrecht kan Urk het zich niet veroorloven om te verzaken. Laat je Barendrecht aan voetballen toekomen, dan zal het een mission impossible worden. Aan de spelersgroep de taak om het tegendeel te bewijzen.


De wedstrijd Barendrecht – Urk op sportpark de Bongerd begint zaterdagmiddag om 14.30 uur. Scheidsrechter van dienst is Tim Visser. Aan de zijlijn krijgt deze assistentie van de heren Jeroen Eimers en Rik ter Hoeve. Urk supporters die de jongens verbaal een hart onder de riem willen steken en met eigen vervoer gaan, de navigatie kan op het volgende adres worden ingesteld:

Sportpark de Bongerd
Dierensteinweg 6
2991 XJ Barendrecht

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133