Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

SV Urk treft in Excelsior’31 oude bekende

Komende zaterdag gaat Urk op bezoek bij Excelsior’31. De formatie uit Rijssen is bezig aan een moeizaam seizoen en is tot veler verrassing de rode lantaarndrager van de Derde Divisie. Omdat het bij Urk ook niet echt crescendo gaat, is dit duel van dusdanig belang dat beide ploegen gebaat zijn bij een positief resultaat. Kortom, op voorhand een interessante ontmoeting!

Feitjes
Excelsior’31 is 30 mei 1931 opgericht en heeft op dit moment zo’n 1800 leden. De thuiswedstrijden worden op sportpark de Koerbelt gespeeld. Urk treft in Excelsior’31 een oude bekende. In het verleden hebben beide ploegen menig sportief robbertje met elkaar uitgevochten binnen de lijnen. Het waren altijd duels die op het scherpst van de snede werden gespeeld. Historisch gezien is Excelsior’31 altijd een lastige tegenstander gebleken. Zaterdag in Rijssen verwachten we eigenlijk niet anders. Waarom het op dit moment niet draait bij de roodhemden is bekend. Evenals bij Urk het geval is worden er de nodige kansen gecreëerd, maar het benutten daarvan blijkt een te groot euvel te zijn. Zoals we wel vaker zien bij voetballen kunnen er soms perioden zijn dat het wat minder draait dan gewenst. We zijn gewend dat Excelsior’31 altijd verzorgd voetbal speelt en daardoor vaak een te groot obstakel is voor menig tegenstander. De positie die de ploeg uit Overijssel op dit moment inneemt strookt dan ook tegen alles in. Toch zijn we ervan overtuigd dat Excelsior’31 zich gaat herstellen en dit seizoen zonder noemenswaardige problemen zal doorkomen. Daarvoor herbergt de huidige selectie eenvoudigweg teveel kwaliteit! Hoewel ze bij Excelsior’31 bij regelmaat spelers van buitenaf aantrekken, zijn er ook spelers die de club al jaren lang trouw zijn gebleven. Zo speelt Niek Davina alweer 13 seizoenen in het rode shirt van Excelsior’31. Ook Hakim Ezafzafi en Michel Gerritsen Mulkes hebben met respectievelijk 11 en 10 seizoenen laten zien dat clubliefde nog bestaat. Voorzitter van deze mooie club is onze sportvriend Harald Eertink. Eigenlijk al eerder, maar in 2016 trad de toen nog jonge Eertink officieel aan als voorzitter. Dit heeft de club bepaald geen windeieren gelegd. Natuurlijk kan je het niet alleen en zal je goede mensen naast je moeten hebben, maar in die ruim 6 jaar dat hij voorzitter is heeft Eertink zijn inbreng en waarde wel bewezen!


Zwakke seizoenstart
Zoals al gezegd kent Excelsior’31 een ongebruikelijke zwakke seizoensstart. Uit de eerste 14 wedstrijden werden slechts 11 punten verzameld en dat is voor de trouwe aanhang die de ploeg heeft maar moeilijk te verteren. Toch zal Urk op haar qui-vive moeten zijn en zich niet moeten blindstaren op de resultaten die de ploeg van trainer Jurjan Wouda tot nog toe heeft gehaald. De selectie herbergt wel degelijk kwaliteit en kan het iedere ploeg moeilijk maken. Laat Urk het toe om Excelsior’31 aan het voetballen toe te komen, dan kom je gegarandeerd in de problemen. De equipe van Gert Jan Karsten zal naast een goede organisatie de strijd volop moeten aangaan. Afgelopen zaterdag speelde Excelsior’31 de streekderby bij Staphorst. Zonder tot grootse daden te komen was laatstgenoemde ploeg delen van de wedstrijd optisch gezien de bovenliggende partij, maar zag geen kans om tot doelpunten te komen. In de slotfase drong Excelsior’31 nog wel aan maar vond de prima keepende Jorick Maats op hun weg. Met enkele fantastische reddingen hield deze zijn ploeg op de been. Hierdoor eindigde dit duel in een Frits van Turenhoutje, wat gezien het spelbeeld de verhoudingen goed weergaf.


Urk krijgt opnieuw bittere pil te slikken
Urk daarentegen kreeg titelkandidaat GVVV tegenover zich. De start was veelbelovend! Met prima veldspel werd GVVV het eerste kwartier geconfronteerd met een furieus Urk. De thuisploeg miste in de openingsfase opgelegde kansen, wat in het vervolg van de wedstrijd de brigade van Karsten zou gaan opbreken. GVVV ontworstelende zich naarmate de minuten wegtikten aan de houdgreep van Urk en deelde enkele speldenprikjes uit en liet bij vlagen zien dat ze een aardig balletje kunnen trappen. De bezoekers uit Veenendaal wisten uit de eerste de beste aanval wél tot scoren te komen. Met een minimale achterstand zocht Urk de kleedkamer op. Na de hervatting zou de thuisploeg geduld moeten opbrengen. Al gauw kreeg GVVV enkele behoorlijke kansen, welke de ploeg onbenut liet. Niet veel later was het wel raak en mede door een fout van een Urk speler werd de 0 – 2 aangetekend Er tekenden zich donkere wolken af boven sportpark de Vormt. Toch wist Urk zich razendsnel te herstellen van deze tegenvaller door via Klaas Romkes de aansluitingstreffer op het scorebord te brengen. Het gaspedaal werd dieper ingetrapt, maar opnieuw was het GVVV dat tot scoren wist te komen. De slotfase was het alle hens aan dek voor de bezoekers. Helaas bleef de stand ongewijzigd, waardoor Urk de negende nederlaag van het seizoen moest slikken. Een bittere pil voor een ieder die Urk een warm hart toedraagt.


De wedstrijd op de Koerbelt barst om 14.30 uur los. Scheidsrechter van dienst is Jules Nelissen. Samen met zijn assistenten de heren Chris Hoogland en Danny van Velzen zal de leidsman alles volgens de KNVB regels moeten laten verlopen. We spreken de wens uit dat het arbitraal trio, samen met de aanwezige toeschouwers mogen genieten van een heerlijke pot voetbal. Uiteraard mag daarbij sportiviteit niet ontbreken.


Urk supporters die met eigen vervoer richting Rijssen zullen afreizen, de navigatie kan
worden ingesteld op het volgende adres:

Sportpark de Koerbelt
Arend Baanstraat 102
7461 DX Rijssen

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print