Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

SV Urk versus SC Genemuiden garantie voor spektakel

Afgelopen zaterdag liep Urk in Volendam tegen een flinke zeperd aan. Tijd om hier lang bij stil te staan is er niet. Immers dit seizoen mogen de voetballiefhebbers weer twee bijzondere wedstrijden bijschrijven die sowieso tot de verbeelding spreken. Na een bijzondere knappe eindsprint in de nacompetitie wist SC Genemuiden tot groot genoegen van een ieder die de club een warm hart toedraagt de stap te maken naar de Derde Divisie. Evenals bij de ploeg uit tapijtcity, hebben de Urker supporters en penningmeester ook in de handen staan wrijven na de promotie van de ‘ rivaal ‘ uit Genemuiden. Komende zaterdag staat de clash weer op het programma en de verwachting is dan ook dat velen de weg zullen vinden naar sportpark de Vormt. De ingrediënten zijn ruimschoots aanwezig om een spektakelstuk te mogen verwachten. Vanaf 15.00 uur mogen de 22 spelers binnen de lijnen deze verwachting omzetten in daden.

Feitjes
Zoals gezegd, Genemuiden heeft via een indrukwekkende eindspurt de kroon op het werk gezet en heeft tot grote blijdschap de Hoofdklasse verlaten. Weliswaar was Eemdijk een klasse apart in de reguliere competitie, in de nacompetitie, waarop het er op aan kwam, viel het spreekwoordelijk kwartje op zijn plaats. Sportpark de Wetering was tot in de kleine uurtjes het feesttoneel van de Genemuiden aanhang. Om dit seizoen goed voor de dag te komen is er gericht ingekocht. Zo kwamen Rutger Etten en Mike Reuvers beiden over van HHC Hardenberg. Van Rijnsburgse Boys maakte Marc Magan de overstap naar de kop van Overijssel. En kwam Berwoud Beimers van Harkemase Boys de gelederen versterken. Tenslotte werden vanuit het 2 e en onder 19-1 twee talentvolle spelers doorgeschoven naar de 1 e selectie. De nieuwelingen voegen veel extra’s toe en de jongelingen binnen de selectie kunnen zich hierdoor ook naar een hoger niveau ontwikkelen. Kortom, trainer René van der Weij heeft de beschikking over een uitgebalanceerde spelersgroep die geacht wordt om dit seizoen zonder noemenswaardige problemen door te komen. Dit liet de formatie uit Genemuiden dan ook zien tijdens de eerste 6 competitieduels. Daarin wist het 12 punten te bemachtigen en bezet hierdoor een keurige 3 e plaats op de ranglijst. Maar wat graag zouden ze de hoge positie zo lang mogelijk in stand willen houden. Urk kan er vergif op innemen dat ze een tot op het bot getergde tegenstander zullen treffen!


Genadeklap blijft uit
Naar aanloop van de nadere confrontatie op Urk speelde Genemuiden thuis tegen FC Rijnvogels. Na de 1 – 0, lieten de groen – witten het na om de genadeklap uit te delen. Uitblinker keeper van der Plas van Rijnvogels weigerde voor een tweede keer te capituleren en hield daarmee zijn ploeg op de been. In de slotfase kreeg Genemuiden de kous op de kop en maakte de ploeg uit Katwijk uit het niets de gelijkmaker. Met gemengde gevoelens en met de pest in het lijf dropen de sportclub – spelers af naar de kleedkamer. Weliswaar bleef Genemuiden door het gelijke spel ongeslagen, uiteindelijk had Genemuiden zichzelf schromelijk tekort gedaan.


Urk laat het afweten in Volendam
Urk reisde af naar Volendam om daar de degens te kruisen met de gelijknamige trots en gaf daarin niet thuis. Met een duidelijke 3 – 0 nederlaag werd de ploeg van Peter Wesselink huiswaarts gestuurd. Voor de pauze bracht Patrick Plugboer de oranjehemden al op voorsprong. Na de thee probeerde Urk nog wel iets te forceren, maar behalve wat krampachtige mogelijkheden kwam het niet. De thuisploeg maakte na 73 minuten vanuit een snelle uitval via Jens Kras de 2 – 0 en gooide de wedstrijd daarmee in het slot. In de extra tijd kreeg Volendam nog een penalty mee, welke feilloos werd benut en de 3 – 0 was een feit.


Geen motivatie nodig
De komende topper behoeft geen extra peptalk van de trainers. Integendeel, beide ploegen zijn gebrand om een goed resultaat te behalen. Met het spreekwoordelijk mes tussen de tanden zullen de opponenten elkaar bestrijden. Aan Urk de heerlijke uitdaging om Genemuiden op de eerste nederlaag te trakteren. Voor eigen publiek zal de ploeg alles in het werk stellen om deze uitdaging om te zetten in klinkende munt. Dit zal dan wel vanuit een degelijk georganiseerde organisatie moeten gebeuren. Wordt hierin verzaakt, dan vraag je gegarandeerd om problemen!

Scheidsrechter Jurjen Kaper is namens de KNVB afgevaardigd. Samen met zijn onmisbare assistenten, de heren Frank Winter en Patrick Otten, zal de leidsman deze kraker, die om 15:00 uur losbarst, tot een goed einde moeten brengen. Ik spreek de wens uit dat het arbitraal trio, samen met de spelers, stafleden en aanwezige supporters mogen genieten van een sportieve en boeiende pot voetbal!

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133