Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

SV Urk versus VV Katwijk: een heerlijke bekerkraker!

Na de bekerzege op Staphorst staat Urk in de tweede ronde van de KNVB beker een ware krachtmeting te wachten! Niemand minder dan Katwijk komt naar de Bult toe om daar de degens te kruisen met het vlaggenschip van Urk. Als regerend kampioen hoefde Katwijk geen kwalificatieronde te spelen. In de eerste ronde ontdeed Katwijk zich van DVS’33 uit Ermelo. De ploeg van trainer Anthony Correia is een absolute grootmacht in het amateurvoetbal. Hoewel de ploeg uit Zuid Holland geen soevereine eerste seizoenshelft achter de rug heeft, en het op dit moment al 10 punten achterstand heeft op koploper AFC, zal het een enorme uitdaging voor de mannen van Gert Jan Karsten worden om deze topper tegen het ijzersterke Katwijk winnend af te sluiten! Maar de Urkers kennende zullen ze alles uit de kast halen om voor een verrassing te zorgen!


Stukje historie
VV Katwijk is 17 februari 1939 opgericht. De club acteerde van 1989 tot heden op het allerhoogste amateurniveau. Het hoogtepunt in de historie van de club vormt de periode 1993 – 1995 toen Katwijk driemaal op rij de afdelingstitel veroverde. In 1993 – 1994 behaalde Katwijk bovendien de landstitel na spectaculaire duels tegen respectievelijk Holland en Stevo. Na een aantal stabiele jaren werd Katwijk in het jaar 2000 opnieuw kampioen van de hoofdklasse A. Onder leiding van Wim van Zwam werd ook nog het zaterdagkampioenschap behaald, na een daverende nacompetitie met Urk en Spakenburg als tegenstanders. Later werd de kampioen van de zondagamateurs, Achilles 1894 uit Assen, in twee duels verslagen zodat het derde landskampioenschap in de historie een feit was. In hetzelfde jaar won Katwijk ook nog de Supercup, na een zege op bekerwinnaar KBV. Kortom, de palmares van Katwijk is indrukwekkend!

Stabiele topamateurclub
Hoofdtrainer Anthony Correia heeft de beschikking over liefst 3 assistent trainers en ook nog een keeperstrainer. De gehele staf bestaat uit 17 personen. Dan moet je denken aan conditietrainers, teammanagers, fysiotherapeuten, verzorgers, data en video specialisten, persvoorlichter, wedstrijdanalist en wat nog meer. Zo’n grote delegatie zou niet misstaan in het betaalde voetbal! Mart Vergouwen is voorzitter van deze prachtig club en als technisch directeur heeft Cees Bruinink de touwtjes in handen. Bruinink is een topper in zijn soort! Terwijl bij voetbalgrootmachten IJsselmeervogels en Spakenburg regelmatig de nodige binnenbrandjes plaatsvinden en dit veelal breeduit wordt uitgemeten in de pers, zal je van Katwijk nauwelijks iets negatiefs horen. Ongetwijfeld zullen er wel eens momenten zijn dat het erom spant, maar daarvan komt nagenoeg niets naar buiten. Dat is natuurlijk ook te danken aan de bewakers van de club. Een compliment voor de beleidsbepalers van VV Katwijk! Dit seizoen bleven een hoop bepalende spelers de club trouw. Eén van deze spelers is aanvoerder en boegbeeld Robbert Susan, die al sinds 2011 de clubkleuren van VV Katwijk verdedigd. Hoewel de jaartjes gaan tellen, is Robbert Susan van ongelofelijke waarde voor de ploeg en voor de trainer een verlengstuk in het veld. We zien er naar uit om deze klasbak, samen met de andere spelers aan het werk te zien op Urk!

Weerzien met oude bekende
Voor Urk wordt de confrontatie met Katwijk een weerzien. Immers in het jaar 2000 speelden de opponenten van komende donderdag in het kader van de landstitel voor zaterdagamateurs al twee wedstrijden tegen elkaar. Dat waren duels die menig Urk supporter nog helder op het netvlies heeft. Uiteindelijk was Katwijk over twee wedstrijden de sterkste. Voor Urk dus de kans om revanche te nemen en zo een plek bij de laatste 16 te bereiken. De verwachting is dat in beide kampen de messen vlijmscherp zijn geslepen. Van Urk kant zal dit ook nodig zijn, want als je ook maar een moment verslapt dan zal Katwijk genadeloos toeslaan. Hopelijk kan Urk vanuit een goede organisatie tegenspel bieden. Op papier is Katwijk natuurlijk de torenhoge favoriet, maar waarom zou de ploeg van Karsten niet boven zichzelf kunnen uitstijgen? Naar verwachting komen er heel veel supporters af op deze bekerkraker. Met de onvoorwaardelijk steun van de Urker twaalfde man is de hoop zeker aanwezig om te stunten! Hopelijk werken de spelers en de supporters van beide ploegen mee om er een onvergetelijke bekeravond van te maken, waarbij sportiviteit uiteraard hoog in het vaandel mag staan!


Scheidsrechter van dienst is R. H. Hengens. Samen met zijn assistenten de heren J. J.
van der Ley, M. Raschen en de vierde official W. Wiersma zullen ze alles volgens de
geldende KNVB regels moeten verlopen. Rest mij om een ieder een fijne voetbalavond
toe te wensen!

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133