Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

SV UrkO23 verliest van ONS Sneek

Tot afgelopen zaterdag waren Urk en Sneek ongeslagen na drie speelrondes. De nummers 1 en 2 van de ranglijst streden in een enerverende pot voetbal om de winst. Urk vergat de wedstrijd vroegtijdig te beslissen en verzuimde de 0-1 voorsprong verder uit te bouwen, ONS Sneek gaf zich niet gewonnen en knokte zicht terug in de wedstrijd en trok in de laatste minuten de wedstrijd alsnog naar zich toe via een corner. Urk stapte met een 3-1 nederlaag de bus in.

In de voorbereiding op het huidige seizoen moest Urk ook al een ruime 4-1 nederlaag incasseren tegen de beloftes van ONS Sneek. Urk was gewaarschuwd en ging goed van start. In een gelijk opgaande eerste 45 minuten was het Urk dat de beste kansen kreeg. Eerst schoot Ferdi Kramer een niet te missen kans over de goal van Sneek. Even later was het dan toch raak. Via een goede aanval over de rechterkant komt de bal bij linksbuiten Fokke Barends die met een lage schuiver in de verre hoek de 0-1 op het scorebord zet.

Na rust schakelt Sneek in hogere versnelling. Het speelde echter te slordig om Urk echt onder druk te kunnen zetten. De organisatie van Urk was goed georganiseerd waardoor het eenvoudig op de been kon blijven. Het was zelfs Urk dat de beste kansen kreeg via Klaas Romkes. Urk moest in de tachtigste minuut toch een tegentreffer incasseren. Niet kordaat optreden in eigen zestien betekende een 1-1 stand.

Beide teams gingen voor de winst en kregen halve kansen. In de 90ste minuut krijgt Sneek een corner. De organisatie bij Urk staat niet op te letten en de spits van Sneek kruipt voor zijn tegenstander en kopt de 2-1 binnen. In een alles of niets poging om de gelijkmaker te scoren maakt Sneek in de slotseconden een eind aan de wedstrijd door vanuit een snelle counter de 3-1 eindstand op het scorebord te zetten.

Met 9 punten uit vier gespeelde wedstrijden doet Urk bovenin mee in divisie 2 van de nieuwe KNVB beloften competitie tot 23 jaar. Zaterdag komt Excelsior’31 uit Rijssen op bezoek. Opnieuw een sterke tegenstander voor Urk. De wedstrijd begint om 12:00 uur.