Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

SV UrkO23 wint ook van DZC’68 uit Doetinchem

Urk 023 heeft ook de derde competitiewedstrijd gewonnen. Na overwinningen op HHC Hardenberg (2-1) en HSC’ 21 (3-4) wist Urk afgelopen zaterdag op het eigen sportpark De Vormt DZC’68 te verslaan. Klaas Romkes maakte voor rust de enige goal van de wedstrijd.

Na een ietwat aftastend begin van de wedstrijd nam Urk al vrij snel het heft in handen. De gasten uit Doetinchem werden teruggedrongen tot ver op eigen helft en hadden zichtbaar moeite met de positiewisselingen bij de thuisploeg. Het was dan ook Urk die de kansen kreeg en via een schitterende goal van Klaas Romkes op een verdiende voorsprong kwam. Het lukte Urk niet om het veldoverwicht voor de pauze om te zetten in meer goals.

Na de pauze drong DZC’68 meer aan maar het was onvoldoende in staat om het slordig spelende Urk echt pijn te doen. Het was zelfs Urk die de beste kansen kreeg maar deze niet wist te verzilveren waardoor de enige goal van de wedstrijd ook de eindstand betekende. Met 9 punten uit de eerste drie speelrondes deelt het SV Urk 023 de eerste plaats met ONS Sneek in divisie 2 D. A.s. zaterdag speelt Urk in Sneek om 12:15 uur.

Het elftal van Albert-Mark Nagel wil in de najaar competitie (periode voor de winterstop) (poule 8 teams / 14 wedstrijden) promotie afdwingen naar divisie 1. Daarvoor moet Urk bij de eerste twee eindigen op de ranglijst. Met concurrentie van teams als HHC, HSC’21, ONS Sneek en Excelsior’31 zal dat een flinke opgave zijn. De eerste stappen op weg naar deze promotie zijn overtuigend.