Trainingsschema

Plaatselijke voetballers genieten volop bij Urk / Rodé Vis Plus
Het G-(zaal) voetbal op Urk is medio 1998 spelenderwijs in gymzaal De Noord begonnen. Het was het gymnastiekvereniging CGVU die de eerste aanzet gaf tot dit wervelende team met sporters. Met een groep personen met beperkingen waren actief in een sportzaal (zie foto links) onder de sportieve naam De Noppers. Initiatiefnemer was Jacob J. Hakvoort.
Maar gelijktijdig en los van elkaar waren ook enkele personen als speler actief bij toernooien vanuit het gezinsvervangend tehuis Het Hop. Bij deze groep was Jelle van Urk de kartrekker. Beide groepen zijn toen samengevoegd tot 1 team. In de loop der jaren zijn meerdere spelers toegevoegd en groeide de spelersgroep tot pakweg vijf en twintig spelers.

Een trainingsclub, gericht op mensen met een verstandelijke handicap
Zoals gezegd het ontstaan gebeurde spelenderwijs, want de trainingsclub begon ooit met apenkooi, kegelen, circuittraining met hindernissen en alle denkbare sportactiviteiten, die de motoriek van de personen activeerde. Maar gaandeweg kwam het voetbal steeds meer in beeld en uiteindelijk werd de trainingsclub omgevormd tot zaalvoetbalteam.
Via GVT Het Hop werden aan diverse toernooien deelgenomen en aansluiting bij de KNVB werd geregeld door tussenkomst van zaalvoetbalvereniging ZVV Urk. Vele toernooien werden gespeeld bij onze sportvrienden van WRZV in Zwolle, maar de uitschieters waren toch wel de toernooien van Philadelphia in de Sporthallen Zuid in Amsterdam en in de Galgenwaard (2006) te Utrecht, het jaarlijkse Vitesse G – trofee in Arnhem (met de profspelers) en het jaarlijkse toernooi bij onze vrienden op Texel.

Zalmrokerij Rodé Vis als perfecte sponsor
Allereerst werd de ‘natte horeca’ van Urk als sponsor aangetrokken, waardoor het team meer armslag kreeg om de doelstellingen te realiseren. Het team kreeg toen ook de officiële naam Urk/Nor Vuren toebedeeld.In 2004 werden de Voetballers van Urk / Nor Vuren volledig in het nieuw gestoken door Zalmrokerij Rodé Vis, de nieuwe sponsor van de ploeg. Een officiële overdracht vond plaats in restaurant ’t Achterhuis, waarbij (de inmiddels overleden) directeur Albert Dekens van Rodé Vis de leden blij maakte met een thuis- en uittenue, trainingspakken, tassen en sportschoenen en uiteraard de naamswijziging Urk / Rodé Vis.
In 2007 en volgende werd het team Urk / Rodé Vis nogmaals in een nieuw tenue gestoken, toen het team haar tienjarig bestaan vierde met een eigen vissersdorpen – toernooi op Urk. Kortom, de plaatselijke zalmrokerij Rodé Vis op Urk staat al vanaf 2004 garant voor de financiële ondersteuning van het G-voetbal.

Hoogtepunten op Urk
De grote successen van dit team kwamen in 1999 tijdens de presentatie voor Urker publiek bij het toenmalige Partiplan zaalvoetbalgala. Speelden de G-voetballers eerst een gastrol, met veel plezier en inzet onder vocale begeleiding van gastspreker Riekelt Koffeman groeide dit gebeuren uit tot een hoofdrol, toen bleek dat ruim duizend toeschouwers het eerste uur van het gala bezochten.
Het is 1998 dat het zaalvoetbalgala voor de eerste keer op Urk werd georganiseerd en een jaar later, op 29 december 1999 presenteerde Urk / Rodé Vis zich voor de eerste keer met een ‘skriebel bientjen’ aan massale Urker publiek. Met 1000 tot 1200 toeschouwers ze zijn publiekstrekker nummer één geworden, want zowat heel Urk loopt leeg als Urk / Rodé Vis Plus speelt in De Schelp.
En weet u wat zo bijzonder is, we hebben de laatste jaren meerdere spelers onder de 16 jaar. De selectie bestaat momenteel uit 20 spelers. Bijna allemaal jongens en mannen maar gelukkig nu ook weer een meisje. In het verleden hadden we meer dames. Uiteraard zijn meiden van harte welkom!
Een goed teken, want een beetje doorstroming is altijd goed, de oudjes verlaten het toneel en de jeugd presenteert zich en in die trend is Urk / Rodé Vis Plus op weg naar een volgend jubileum.

Overstap naar SV Urk
In juli 2020 heeft Rodé Vis Plus de overstap gemaakt naar veldvoetbal. Een nieuwe periode met uitdagingen breekt hiermee aan, niet wetende waar het eindigen zal. Later meer hierover…

TrainingsschemaKies een van je opgeslagen teams

[user_favorites]