Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Trotse jeugdtrainers van SV Urk

Opnieuw heeft SV Urk-clubman Siemen Lindeboom in samenwerking met Ab van der Velde (KNVB) een delegatie met jeugdtrainers opgeleid. Dit was onderdeel van de 1,5 jaar durende opleiding Hoofd Opleiding A, die Siemen volgt bij de KNVB. Een win-win situatie dus voor zowel Siemen als voor SV Urk.  Na het volgen van de cursus jeugdvoetbaltrainer / coach JVTC werd door meer dan tien deelnemers met goed gevolg een certificaat ontvangen, dat als basis aan hun CV kan worden toegevoegd.

SV Urk hoopt dat er meer van dit soort initiatieven gaan volgen. Heb je interesse, meld je dan bij Reinier Romkes, onze huidige Hoofd Opleiding.  Binnen de club zijn nu ongeveer twaalf gediplomeerde TC2/TC3 trainers actief en ruim twintig gediplomeerde jeugdtrainers. En dat past geheel binnen het beleid van Voetbalzaken om steeds meer gediplomeerde trainers aan te stellen voor de jeugdteams, onze belangrijkste kweekvijver.

Pakweg tachtig teams zijn afwisselend actief op de dertien velden van Sportpark De Vormt. 10 senioren elftallen (8 x mannen en 2 x vrouwen), 42 teams tussen de 10 en 18 jaar (35 x jongens en 7 x meisjes). In de “Eigen Divisie” (Oud Urk- en Visserij-divisie) 25 teams en bij de “Kabouters” spelen ook nog 43 kinderen.

Naast het werk van de TC Jeugd komt er met de komst van Gert Jan Karsten als hoofdtrainer nog meer aandacht voor de doorstroom van de oudere jeugd naar de seniorenteam. Dit alles zodat op den duur een nog betere basis zal ontstaan voor kweek van eigen SV Urk voetbaljeugd binnen het amateurvoetbal van Nederland.

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133