Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Urk 023-1 kampioen

Een unieke prestatie! Het is lang geleden dat het de oudste jeugd van SV Urk op eerste divisie niveau speelde. Het beloftenteam van SVU is kampioen en promoveert naar de landelijke eerste divisie. Komend seizoen mogen de talenten van Urk zich meten met Ter Leede, Quick 20 en FC Lisse.  In een competitie vol met sterke regionale opleiding (DVS’33, Sparta Nijkerk, HSC’21) is Urk de sterkste in de voorjaarscompetie over slechts 7 wedstrijden. Vijf overwinningen en 2 gelijke spelen en een doelsaldo van +25 brengen Urk de titel. Voor de winter moest Urk de titel laten aan de terechte kampioen HHC Hardenberg 023.
Urk startte ijzersterk in Haaksbergen. Binnen 10 min stond de teller op 0-2. Topscorer en revelatie van het seizoen Andreas Gnodde scoorde 2 keer en had ook de 0-3 op de schoen. Net voor rust kreeg Urk de 1-2 om de oren. Na rust was het een gelijk opgaande wedstrijd. Uit het niets maakte HSC de gelijkmaker. Niet veel later floot de scheidsrechter af en kon het feest beginnen. Tijdens de lange busrit terug naar huis was het groot feest en ook later op de avond werd het kampioenschap goed gevierd.