Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Urk023 start beloften competitie met thuisoverwinning op HHC 023

Urk023 is het nieuwe voetbalseizoen met een overwinning begonnen. In de nieuwe beloften competitie tot 23 jaar werd op het eigen sportpark de lastige wedstrijd tegen HHC uit Hardenberg in de negentigste minuut van de wedstrijd omgezet in een 2-1 overwinning.

Urk kende een lastige middag en speelde erg onrustig. Zeker in de eerste helft was de thuisclub de bal heel snel kwijt en moest het HHC veelvuldig aan de bal laten. HHC kwam ook verdiend op een 0-1 voorsprong. Tien minuten later was het gelukkig alweer 1-1 uit een snelle counter. Fokke Barends zette Pieter de Boer vrij voor de goal en die kon binnenschieten.

Na rust een beter georganiseerd en strijdend Urk. Gedurende de tweede helft kantelde de wedstrijd in het voordeel van Urk. HHC bleef echter in de tegenstoot gevaarlijk en keeper Hendrik Bakker moest een aantal keer handelend optreden. De wissels aan Urker zijde versterkten het elftal en daardoor kwam er meer voetbal in het elftal. Nadat eerst Firat Durmus vanuit buitenspelpositie het net raakte (afgekeurd) was het uiteindelijk Bert Hoekman die in minuut 90 van de wedstrijd een scherp aangesneden indraaiende voorzet van Pieter de Boer met een ultieme krachtsinspanning voorbij de keeper wist te tikken.

De blijdschap aan Urker zijde was groot want deze matige wedstrijd werd in de slotseconden toch omgezet in een overwinning.

Volgende week gaat Urk 023 naar Haaksbergen om daar om 18:00 te spelen tegen HSC’21 023.