Urk 2 bemachtigt koppositie

Na een zakelijke overwinning op The Knickerbockers afgelopen week, moest Urk 2 aantreden in Hoogeveen met HZVV 2 als tegenstander.

HZVV, de nummer 3 van de reserve hoofdklasse, begon de eerste helft wat sterker dan de Urker mannen. Dit resulteerde ook in een 1-0 voorsprong voor het Hoogeveense beloftenelftal. Gelukkig werd, onder aanvoering van de Puck, Urk steeds sterker en was het een wonder dat HZVV met een voorsprong de kleedkamers in ging.

De tweede helft moest Urk nóg een tandje bij zetten. Met een sterk spelende achterlinie en De Bartus als stormram was de Urker verdediging een ondoordringbare vesting. In de 55e minuut resulteerde dit in de verdiende gelijkmaker. Jelle Milo omspeelde de keeper na een splijtende pass van Pieter de Boer, echter schoot hij op de paal. In de rebound was het Fokke Barends er als de kippen bij om bal tegen de touwen te werken.

Urk bleef gevaarlijk en in de 10 minuten later was het Fokke die 1 op 1 met de keeper faalde, echter stond deze keer Jelle Milo klaar om de rebound af te maken. De laatste minuten van de wedstrijd wist HZVV niet meer gevaarlijk te worden.

Zodoende neemt Urk de 3 punten mee terug naar de bult en neemt het de koppositie over van Genemuiden. #knallenalsvanouds Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Leeuwarder Zwaluwen op het programma. Komt allen! Voor nu een goed weekend.

Bericht info

Deel dit bericht

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

Kies een van je opgeslagen teams

Geen favorieten