Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Urk 2 laat niets over van Flevo Boys

Nadat er vorige week een goede overwinning werd geboekt op Harkemase Boys, stond de derby van de Noordoostpolder op het programma. Nummer 2 Urk versus nummer 4 Flevo Boys. De laatste wedstrijd tegen deze ploeg werd met 2-3 gewonnen na een geweldige comeback van Urk. Een wedstrijd die dus garant staat voor spektakel!

Urk greep de tegenstander vanaf minuut 1 spreekwoordelijk bij de strot. Meteen was er sprake van een echte derby met veel strijd en passie. Gelukkig hield arbiter Van den Beld alles binnen de perken van de voetbalwetten. Na 10 minuten werd de stand opengebroken nadat Jelle Milo de keeper van de Emmeloorders iets te ver voor zijn doel zag staan. Met een fantastisch schot vanaf 35 meter wist hij de doelman te verassen en de 1-0 op het scorebord te zetten.

Niet veel later stond het alweer gelijk doordat Flevo Boys een vrije trap op randje zestien wist binnen te krullen. Urk bleef echter niet bij de pakken neerzitten en was meteen weer op ramkoers. Jelle Milo wist na een schot van Johan van Slooten de rebound af te ronden en zo zijn 2e goal te maken. De Urkers wisten dat het hier niet bij zou blijven en bleef druk houden. Dit resulteerde gelijk in nog een goal. Pieter de Boer schoot met veel gevoel een afgeslagen corner binnen. Door een moment van onoplettendheid in de Urker verdediging kon Flevo Boys echter snel weer de aansluitingstreffer maken. Toch wist Urk nogmaals vlak voor rust het verschil weer op 2 te zetten door een fantastische goal van De Bartus! Zodoende gingen de Urkers met 4-2 voorsprong de rust in.

De tweede helft bracht net zoveel spektakel als de eerste. Het eerste kwartier wisten de rood witten enige druk uit te oefenen op het Urker doel. Dit resulteerde echter niet een echte kans. In de 59e minuut was het Urk die goed counterde. Jelle Milo schoot vanaf rand 16 met scherp in de hoek en wist zo zijn hattrick compleet te maken. Urk wist meteen door te drukken en na een goede steekbal van Johan kon zijn broer Jurian simpel afwerken. 6-2! Flevo Boys wist nog wel te scoren maar echt gevaarlijk werd het niet meer. Het laatste doelpunt kwam van de voet van topscoorder Harm Boer. Eindstand: 7-3 en het bleef nog heel lang gezellig.

Volgende week staat de kraker van het seizoen op het programma. SC Genemuiden 2 – Urk 2. Mocht Urk de winst behalen komen ze op 2 punten van de koppositie. We zien u graag langs de lijn op Sportpark de Wetering. Goed weekend!