Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Urk 2 recht de rug en wint van Flevo Boys

Nadat er vorige week in de laatste minuut van Leeuwarder Zwaluwen werd gewonnen, stond afgelopen zaterdag Flevo Boys op het programma.

Urk begon, zoals vaker, stroef aan de wedstrijd en kon het goed voetballende Flevo Boys maar lastig afstoppen. Dit leidde tot een 2-0 achterstand en heel wat frustraties in de dug-out. Het was aan de uitstekend keepende Robert-Jan de Vries te danken dat het bij 2-0 bleef. In de rust werden er door de leiding een aantal tactische wissels doorgevoerd. ‘’We waren te onrustig aan de bal en er werden op het middenveld te weinig duels gewonnen’’ Aldus coach Piet Hakvoort.

In de 2e helft waren de rollen omgedraaid. Urk werd steeds sterker en Flevo Boys werd achterover gedrukt. In de 56e  minuut werd een afgeslagen hoekschop door Bert Hoekman vakkundig in het Emmeloordse doel gewerkt en 4 minuten later schoot Jelle de Boer de gelijkmaker tegen de touwen! 5 minuten voor het einde van de wedstrijd was daar eindelijk Fokke Barends die de bal vanaf 20 meter met zijn chocoladebeen in de kruising schoot. De ontlading was groot! Flevo Boys probeerde nog wat te forceren in de laatste minuten, maar Urk hield stand totdat de arbiter het laatste fluitsignaal gaf.

Zodoende werd Flevo Boys met 2-3 verslagen. Aanstaande zaterdag staat de koppositie op het spel. Urk 2 neemt het dan op tegen Genemuiden. Wij hopen op jullie komst.