Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Urk 2 solliciteert naar het hoofdveld.

Nadat er vorige week van ‘d Olde Veste werd gewonnen moest Urk 2 aantreden tegen Zeerobben uit het Friese Harlingen. Ditmaal stond De Puck er niet alleen voor, aangezien De Daddy terug was van vakantie.

Urk begon zoals gewend rommelig aan de wedstrijd. Toch stond de 1-0 binnen 10 minuten op het scorebord. Urk 1 huurling Jelle Milo bracht de bal voor doel en Fokke Barends kon diagonaal de bal binnen schieten. Helaas kwam Zeerobben binnen 5 minuten weer langszij. Na een afgeslagen corner werd de bal dermate zuiver in de bovenhoek binnen geschoten dat zelfs Justen niet bij de bal kon. Vlak voordat de 2 ploegen de kleedkamer in gingen moest Danny helaas het veld verlaten met een kruisband blessure. We wensen hem veel sterkte toe in zijn herstel. Hij komt zeker sterker terug. 

De tweede helft paste De Puck een aantal tactische wissels toe. De Bartus kwam in het veld om overwicht op het middenveld te creëren. Ook kwam Jurian van Slooten binnen de lijnen. Het inbrengen van de 2 wissels leverde meteen gevaar op. In de 70e minuut was het Fokke die met een mooie individuele actie het 16 meter gebied binnen snelde, hij werd echter onreglementair gestopt, zodat de scheidsrechter moest fluiten voor een strafschop. Deze werd vakkundig binnen geschoten door Pieter de Boer.

Na de 2-1 kwamen ook Rick de Boer en Johan van Slooten in het veld. Laatstgenoemde wist daarna de wedstrijd op slot te gooien, door met een scherp aangesneden voorzet zijn broer Jurian te voorzien van een niet te missen kans. Jurian kon bij de 2e paal binnenwerken. Niet veel later floot de goed fluitende arbiter voor het einde van de wedstrijd.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen het wederom Friese Burgum op het programma. Weet Urk de 4e wedstrijd na de winterstop ook te winnen? Graag zien wij u langs de lijn. Goed weekend!