2e Hoofdsponsor SV URK

Urk 2 ‘verliest’ met 1-1

Vorige week wist Urk 2 met schitterend spel van Flevo Boys te winnen, maar deze zaterdag stond de echte kraker op het programma. SC Genemuiden op Sportpark de Wetering. Urk moest winnen om het nog spannend te maken in de Reserve Hoofdklasse. Het verschil: 5 punten.

De selectie van Puck, Pooi en Daddy was aardig uitgedund na de afgelopen trainingsweek. Niet alleen moesten pinch-hitter Rick de Boer en assisten-koning Johan van Slooten geblesseerd afhaken, maar ook hattrick-held Jelle Milo mocht niet meedoen. Een flinke aderlating dus voor ‘Ut Twiede’.

Desalniettemin was er genoeg vertrouwen dat Urk 2 een goed resultaat kon behalen. Dit liet de ploeg ook zien vanaf de eerste minuut. Er werd met veel strijd en passie gevoetbald voor elke centimeter (nep)gras. Na 10 minuten voetballen en wat kleine kansen over en weer was het Urk die de brilstand deed veranderen. Een afvallende bal werd opgevangen door Maarten Pieter Bakker en die volleerde de bal vanaf 30 meter in het doel. 0-1!

De druk van Genemuiden verzwakte echter niet en na een misverstand achterin bij Urk kregen de tapijtboeren een strafschop. Justen Scheffer wist gelukkig zijn naam als penaltykiller hoog te houden en kon met een katachtige duik de bal uit het doel houden. Vlak voor rust moest Urk echter met 10 man verder, doelpuntenmaker MP Bakker moest het veld verlaten na het zeggen van ************. Dit kon uiteraard niet door de beugel en was het dus ook volledig terecht dat scheidsrechter Sital de rode kaart trok.

De tweede helft moest Urk dus alle zeilen bijzetten om de voorsprong te verdedigen. Dit lukte aardig, Genemuiden werd wel gevaarlijk maar tot echte kansen kwam het niet. Urk kon counteren en dit leidde tot een kans voor Harm Boer. Laatstgenoemde werd echter als doorgebroken speler onreglementair bejegend en dus trok scheidsrechter Sital wederom de rode kaart. Het werd weer 10 tegen 10, al waren krachten van Urk waren al flink afgenomen. Genemuiden opende de aanval op het doel van Urk, maar Justen Scheffer hield zijn doel schoon. In de 80e minuut wist Genemuiden echter de gelijkmaker te produceren. Na de gelijkmaker waren er nog een aantal kansen aan beide kanten, maar het mocht niet meer baten voor ‘Ut Twiede’. De scheidsrechter floot af en Urk moest genoegen nemen met 1 punt.

Zodoende loopt Urk 2 niet in op Genemuiden. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Drachtster Boys op het programma. We zien u graag langs de lijn. Zo zien we maar weer: Een vloek mist ieder doel. Goed weekend.