Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Urk 2 zet de achtervolging in

Op een mistige zaterdagochtend stond de eerste wedstrijd na de winterstop op het programma. De tegenstander was Asser Christelijke Voetbalvereniging.

Voor Urk was dit een zeer belangrijke wedstrijd. Niet alleen moest de ploeg van de Puck de aansluiting naar koploper zien te vinden, maar ACV is elk seizoen een tegenstander om rekening mee te houden.

Urk begon voortvarend aan de wedstrijd. Na een kwartier spelen was het Bert Hoekman die een corner van Jan Patat meedogenloos tegen de touwen kopte. 10 minuten later was het Fokke Barends die na een sterke counter en knappe voorzet van Jelle Milo de 2-0 op het scorebord zette. Toch werd het slordig aan Urker zijde. Zodoende dat ACV vlak voor rust de aansluitingstreffee kon maken.

De 2e helft vocht Urk voor wat het waard was. Toch leek ACV langszij te komen. Gelukkig was daar de uitstekend vlaggende Louw, die zijn absentie binnen de lijnen goed aan het maken was. Laatstgenoemde stak met veel overtuiging zijn vlaggenstok hoog in de lucht en kon met enige overtuiging de scheidsrechter beïnvloeden zodat het doelpunt werd afgekeurd.

De wedstrijd bleef spannend. Gelukkig was daar the man, the myth, the legend Harm Boer die het slot op de wedstrijd gooide. Na een knappe solo van Kobus, kon Harm van dichtbij afwerken. Niet veel later floot de uitstekend fluitende arbiter voor het einde van de wedstrijd.

Zodoende begint Urk sterk aan de 2e helft van het seizoen. Weet de ploeg van Pooi, Puck en Daddy een gooi te doen naar het kampioenschap? Volgende week staat de uitwedstrijd tegen d’ Olde Veste ’54 op het programma. Graag zien wij u langs de lijn. Goed weekend.