Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Urk 3 bekert verder

Nadat vorige week Creil-Bant aan de zegekar werd gebonden, mocht het sterren ensemble van Puck en Steven het opnemen tegen de mannen van DESZ 2.

Zoals we gewend zijn, moest Urk 3 eerst warmdraaien en ging Ut Dorde, ondanks een aantal niet te missen kansen van Klaas Korf, met een 0-2 achterstand terug de kleedkamer in.

In de rust werden een aantal tactische wijzigingen doorgevoerd en na de befaamde yell van Lubbert de Muis werden de schaapjes weer het plastic veld opgestuurd.

De 2e helft was Urk 3 dan eindelijk warm gedraaid en zodoende Klaas Korf ook. De onbetwiste nummer 9 maakte de aansluitingstreffer. Urk dacht hierna door te drukken, maar helaas had DESZ het antwoord snel gevonden. 1-3! Gelukkig toonde Urk zich nog niet verslagen en uit een perfect aangesneden corner wurmde Klaas Korf zijn tweede van de middag tegen de touwen. Hij bracht de stand naar 2-3.

Aangekomen in de slotfase van de wedstrijd kreeg Steven ‘De Bonkige’ Pooi een grandioze ingeving: “We hebben een stormram nodig!” De geblesseerde Rick Pip werd enigzins opgelapt en moest de laatste 10 minuten invallen. Na 3 minuten in het veld kopte hij zowaar de gelijkmaker binnen! Het feest werd compleet gemaakt toen Wouter Hoekman met een grandioze vrije trap de overwinning binnen sleepte.

Al met al een verdiende overwinning voor de mannen van Urk 3. Volgende week staat de eerste competitie wedstrijd op het programma. De tegenstander is dan Heerenveense Boys 2. Komt allen.