Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Urk bewijst zichzelf uitstekende dienst met winst op Hoogeveen

Urk heeft zichzelf na de winst op Hoogeveen een uitstekende dienst bewezen. De basis daarvoor werd in de tweede helft verwezenlijkt. Het resterende deel van de competitie kan hierdoor met veel vertrouwen tegemoet worden gezien.


Nauwelijks was de wedstrijd onderweg of Hoogeveen kreeg in de persoon van Pedro Henrique Barbosa Alves een enorme kans. Gelukkig had deze het vizier niet op scherp en kwam Urk met de schrik vrij. Meteen daarna was het Jarno van Essen die Urk op voorsprong bracht. Weer enkele ogenblikken later verzuimde Pedro Henrique Barbosa Alves zijn tweede grote kans te benutten. In deze fase stond het niet geheel goed centraal achterin bij Urk. Riekelt Nentjes trof de paal en de terugspringende bal kwam voor de voeten van Jarno van Essen. Jammer genoeg bleef resultaat uit. Ook Lucas Tol deed een duit in het kansenzakje en miste eveneens. De rust brak aan met een 1 – 0 voorsprong voor Urk. Het aanwezige publiek was vooralsnog niet echt aan zijn trekken gekomen.


Na de hervatting begon Urk veel energieker. Opvallend was de terugkeer van Riekelt Jan Brands, die na driekwart seizoen geblesseerd te zijn geweest terugkeerde op de linksback positie. Al gauw zag Urk de speelwijze die nu werd gehanteerd beloond worden met de 2 – 0. Op aangeven van Lucas Schraal werd een heerlijke aanval afgerond door Jarno van Essen. Riekelt Nentjes liet niet veel later de kans op 3 – 0 liggen. Nu was het keeper Meekhof die het schot van de middenvelder wist te pareren met zijn vuisten. In plaats van verder weg te lopen kwam Hoogeveen na een uur voetballen terug in de wedstrijd. Op ongelukkige wijze werkte Iede Nentjes een bal achter Richard Strijker. Hoogeveen greep moed uit deze meevaller en drukte Urk zowaar terug. Toch zou de ploeg van Peter Wesselink naarmate de wedstrijd vorderde het initiatief weer grijpen. Met een bekeken schuiver zorgde Lucas Schraal ervoor dat de bal via de paal alsnog tegen de touwen vloog. Hoogeveen dat een positieve spelopvatting bleef hanteren werd 8 minuten later helemaal met de neus op de feiten gedrukt. De goed spelende Johannes Schrijver ranselde met een heerlijke afstandpegel de bal in de bovenhoek achter de kansloze keeper Meekhof. Na 90 minuten floot de uitstekend leidende scheidsrechter Jorg Orderlmans het duel naar het verleden.

Urk had zich na de driepunter een week eerder tegen Kampong opnieuw een uitstekende dienst bewezen. Door deze zege klom de equipe van Wesselink naar het linkerrijtje en heeft zich in een uitstekende positie weten te manoeuvreren. Met nog 7 wedstrijden voor de boeg zou het wel heel raar moeten lopen wil Urk nog in de problemen komen. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Harkemase Boys. Vooralsnog mag de ploeg genieten van de winst op Hoogeveen.


Urk – Hoogeveen 4 – 1 ( 1 – 0 )
 1 – 0 Jarno van Essen 6 e
2 – 0 Jarno van Essen 49 e
2 – 1 Iede Nentjes (e.d.) 60 e
3 – 1 Lucas Schraal 71 e
4 – 1 Johannes Schrijver 79 e

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133