Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Urk doet prima zaken na winst op ODIN’59

De laatste thuiszege dateert alweer van 30 september van het vorige kalenderjaar. Toen moest Genemuiden haar meerdere erkennen in de ploeg van Peter Wesselink. Ruim drie maanden later smaakte Urk eindelijk weer eens het zoet van een thuisoverwinning. Met overduidelijke cijfers werd de rode lantaarndrager eenvoudig aan de kant gezet. De uiteindelijke 4 – 0 zege had zeker hoger kunnen uitvallen als de kansen benut waren. Ondanks dat, kan Urk terugkijken op degelijke wedstrijd waarin nauwelijks kansen waren weggegeven.


Tijdens de warming-up moest Bennie Dunnink afhaken met liesklachten en werd vervangen door Klaas Kramer. Vanaf de aftrap liet Urk zien dat er deze middag niets te halen viel op de Vormt. Al gauw diende zich de eerste mogelijkheid aan. Pieter Brands die in de basis startte gaf meteen zijn visitekaartje af. Het veldoverwicht werd na 19 minuten beloond met de openingstreffer. Vanuit een afgeslagen corner schoot Iede Nentjes zijn ploeg op een dikverdiende voorsprong. De goed spelende Lucas Schraal kreeg tot twee keer de mogelijkheid om de score verder uit te breiden. Beide keren stond het vizier niet op scherp. Enkele ogenblikken later lukte dat de prima spelende Jan Ras wél. Urk bleef domineren en ODIN’59 bleef nagenoeg kansloos. Vlak voor de pauze had Riekelt Nentjes de 3 – 0 op zijn schoen, echter zijn schot was te krachteloos om keeper Mats van der Wijst te verontrusten. Met een 2 – 0 voorsprong werd de warme kleedkamer opgezocht.


Na de pauze kwamen beide ploegen ongewijzigd binnen de lijnen. ODIN’59 pruttelde wel wat maar meer dan dat konden ze niet brengen. Daarvoor speelde Urk eenvoudigweg te solide! Een werkelijk schitterende aanval werd niet bekroond met doelpunt nummer 3. Riekelt Nentjes zag zijn poging uiteindelijk worden gekeerd door doelman van de Wijst. Urk voerde de druk weer op wat achtereenvolgens kansen voor Pieter Brands en Lucas Schraal opleverde. Toch kon een derde goal niet uitblijven. Een razendsnelle omschakeling van Urk werd keurig afgerond door Lucas Schraal, die op maat werd bediend door de ingevallen Klaas Romkes. Diezelfde Klaas Romkes produceerde enige minuten later de 4 – 0. Deze keer was Lucas Schraal de aangever. ODIN’59 gaf zoveel ruimte weg dat Urk de ene na de andere kans kreeg. Jammer genoeg bleef het bij 4 doelpunten. Toch verdient de ploeg een compliment voor het vertoonde spel. Dit geeft weer vertrouwen voor het vervolg van de competitie.


Urk – ODIN’59 4 – 0 ( 2 – 0 )

19. Iede Nentjes 1-0
32. Jan Ras 2-0
75. Lucas Schraal 3-0
77. Klaas Romkes 4-0

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133