Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Urk en Barendrecht weten publiek te boeien!

Urk heeft aan de wedstrijd tegen Barendrecht geen punten overgehouden. Op een klein gedeelte na waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en lieten het aanwezige publiek genieten van een attractieve wedstrijd. Kantelpunt was na 52 minuten het wegzenden van Lucas Nagel, die met direct rood kon vertrekken. Mede hierdoor bleef een strijdend Urk helaas zonder punten achter.


Met voor beide ploegen de nodige belangen op het spel begonnen Urk en Barendrecht aan de wedstrijd. Aanvankelijk moest de formatie van Hennie Spijkerman op gang komen, maar naarmate de minuten wegtikten waren de opponenten aan elkaar gewaagd. Het aanwezige publiek kon genieten van een zeer onderhoudend duel, dat met name de eerste 45 minuten de liefhebbers wel kon bekoren! Toch was het Niels Vorthoren die namens Barendrecht de score openbrak. Uit een afvallende bal wist deze, zonder dat er van Urk zijde druk werd gezet, ongehinderd uithalen. Een domper van jewelste. Toch wist Urk al vrij snel langszij te komen. Een schot van Lucas Tol verraste keeper Bradley van der Meer dusdanig dat deze de dwarrelbal tussen de palen zag verdwijnen. Daar waar mogelijk trok Barendrecht ten aanval en uit één zo’n omschakel moment moest Richard Strijker vol aan de bak. Tot driemaal toe wist Strijker de bal op fantastische wijze te keren en kreeg daarmee terecht de handen op elkaar van de aanwezige toeschouwers. Ondertussen troffen de bezoekers nog de lat en de paal. Met een 1 – 1 tussenstand werd de rust bereikt. Urk had laten zien voetballend mee te kunnen, maar moest op haar hoede blijven voor Barendrecht.


Na de hervatting zou het spel pas echt op de wagen komen. Een ogenschijnlijk onschuldig opstootje liep uit op het wegzenden van Lucas Nagel. De middenvelder liet zich verbaal gaan en kon inrukken. Hiermee dupeerde hij zijn ploeg op een ongelofelijke manier. Er is al genoeg over gezegd en geschreven, maar de praktijk is dat Urk het de komende finalewedstrijden sowieso zonder de ‘boosdoener’ moet doen. Hopelijk is dit een les voor de toekomst! Hennie Spijkerman greep meteen in door Klaas Romkes te wisselen voor Pieter Brands. Met een extra middenvelder moest Urk de resterende minuten schadevrij zien door te komen. Met bewonderenswaardige inzet gaf de thuisploeg alles wat het in zich had. Lucas Tol kwam een teenlente tekort om een afgemeten voorzet te bekronen. Barendrecht hield het veld zo breed mogelijk, wat betekende dat Urk ontzettend veel extra meters moest maken om het duel schadevrij door te komen. Lucas Tol en Hessel Snoek moesten moegestreden het veld verlaten en werden vervangen door Andreas Gnodde en Jelle de Boer. Vlak voor tijd kwam Barendrecht op een 1 – 2 voorsprong. Wat Urk ook probeerde, Barendrecht gaf deze voorsprong niet meer uit handen en liet de gastheren met een ongelofelijke kater achter.

Urk – Barendrecht 1 – 2 ( 1 – 1 )
0 – 1 Niels Vorthoren 18 e
1 – 1 Lucas Tol 26 e
1 – 2 Aness Serghini 81 e

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133