Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Urk en Gemert strijden voor plek hoofdtoernooi

In het kader van de tweede kwalificatieronde van de KNVB – beker is het vlaggenschip van Urk aan Gemert gekoppeld. De winnaar van dit onderonsje, dat woensdag zal worden gespeeld, plaatst zich voor het hoofdtoernooi. Genoeg redenen om dit duel uiterst serieus aan te gaan.

Voetbalvereniging Gemert werd 15 oktober 1912 opgericht. De club telt bijna 1500 leden en speelt haar thuiswedstrijden op sportpark Molenbroek. In 2019 wist Gemert in een enerverende tweeluik met Staphorst promotie naar de Derde Divisie af te dwingen. Gemert liet bij promotie meteen al zien dat het een blijvertje was in de Derde Divisie. Zonder noemenswaardig problemen blies de ploeg een aardig deuntje mee. Zo zeer zelfs dat het er vorig seizoen op leek dat promotie naar de Tweede Divisie geen utopie was. Echter, in het zicht van de haven liep het de nodige averij op. Het gevolg was dat ze komend seizoen opnieuw uitkomen op hetzelfde niveau als Urk, maar dan op zondag.

Ook dit seizoen zullen de tegenstanders van Gemert rekening moeten houden met de kracht van de ploeg van trainer Reinald Boeren. De ploeg herbergt enkele zeer getalenteerde spelers die je wel om een boodschap kan sturen. Voor de eigen fanatieke aanhang is Gemert er veel, zo niet alles aan gelegen om door te dringen tot het hoofdtoernooi. Urk mag zich dus opmaken voor een tegenstander die tot de tanden gewapend de confrontatie zal aangaan om dat doel te bereiken.

Hoewel het natuurlijk jammer is dat Urk de doordeweekse busreis naar Noord – Brabantse bodem moet maken, zal trainer Gert Jan Karsten zijn ploeg niet hoeven te motiveren. De spelersgroep is er van doordrongen wat er op het spel staat en zal haar huid zo duur mogelijk verkopen. Voor beide ploegen een heerlijk uitdaging om er een heuse bekerthriller van te maken.

Namens de KNVB is scheidsrechter Luc Tissingh aangesteld om de wedstrijd, die om 20.00 uur zal aanvangen, te leiden. We spreken de wens uit dat het arbitraal trio, samen met de aanwezige toeschouwers mogen genieten van een echte bekerwedstrijd, waarbij spelplezier en sportiviteit de boventoon mag voeren.

Mochten er nog Urk – supporters met eigen vervoer richting Gemert afreizen, de navigatie kan op het volgende adres worden ingesteld:

Sportpark Molenbroek

Sportlaan 9

5421 SK Gemert

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133