Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Urk en HSC’21 delen de punten

Urk heeft aan de confrontatie met HSC’21 een kostbaar punt overgehouden. Na 90 minuten stond er een 2 – 2 stand op het scorebord en daar konden beide ploegen redelijk tevreden mee zijn.

Vooraf was Urk er veel aan gelegen om na 4 thuisnederlagen eindelijk weer eens het zoet van een overwinning te smaken. Om dat te verwezenlijken moest de formatie van Peter Wesselink zien af te rekenen met HSC’21. De beginfase was absoluut voor de thuisploeg. Lucas Tol zette met een leep balletje Lucas Nagel vrij voor de keeper. Echter de middenvelder wist zich geen raad met deze mogelijkheid en schoot naast. Een werkelijk fantastische aanval bracht Lucas Tol vrij voor de sluitpost van HSC’21. In plaats van zelf de trekker over te halen legde hij de bal breed en werd deze kans onbenut gelaten. Na
20 minuten namen de bezoekers langzaam aan het initiatief in handen en lieten zien zeer comfortabel aan de bal te zijn. In de 28 e minuut kreeg HSC’21 een penalty mee welke onberispelijk werd binnen geschoten door Arantis J Roep. Tot deze fase was Urk gewoon oerdegelijk aan het voetballen en had het nagenoeg niets weggegeven. Urk zou dus in de achtervolging moeten om de opgelopen schade te herstellen. Hoewel HSC’21 dreigend was bleef Urk overeind en kwam vlak voor rust zelfs op gelijke hoogte. Lucas Schraal profiteerde van slecht uitverdedigen van de ploeg uit Haaksbergen. Een doelpunt dat niet op een beter moment had kunnen vallen. Beide ploegen zochten door de vele regenval als natte honden de warme kleedkamer op.


Na de pauze werd het veldspel er aan beide kanten niet beter op. Toch bleef het spannend tot de laatste minuut. Urk kwam goed weg na een grote kans voor Jules Stokkers. Lucas Tol zag een pegel uiteenspatten op de vuisten van de keeper. Na ruim een uur voetballen werden Jarno van Essen en Lucas nagel afgelost door Klaas Romkes en Pieter Brands. Meteen na zijn invalbeurt scoorde Pieter Brands de 2 – 1. Het gejuich was in Tollebeek te horen. Lang kon Urk niet genieten van de voorsprong. Jules Stokkers kon zo doorlopen en de gelijkmaker produceren. Iede den Dulk kwam in het veld voor Klaas Kramer. Zowel Urk als HSC’21 gingen in de slotfase voor de winst, maar zagen geen kans meer om tot scoren te komen. Na 4 opeenvolgende thuisnederlagen wist Urk uiteindelijk 1 punt over te houden. In beide kampen heerste gematigde tevredenheid.


Urk – HSC’21 2 – 2 ( 1 – 0 )
0 – 1 Arantis J Roep 28 e ( penalty )
1 – 1 Lucas Schraal 43 e
2 – 1 Pieter Brands 64 e
2 – 2 Jules Stokkers 65 e

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133