Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Urk en SteDoCo doen aan klantenbinding!

Urk en StedoCo hebben in de allerlaatste competitiewedstrijd van dit seizoen het aanwezige publiek laten smullen. De bezoekers stonden na 45 minuten terecht op een 1 – 2 voorsprong! Na de pauze gingen alle remmen eraf en was het de ploeg van de vertrekkende Hennie Spijkerman die de achterstand omboog naar een 6 – 4 overwinning. Het aanwezige publiek was de grote winnaar bij deze spectaculaire kraker.

Nauwelijks 6 minuten was de wedstrijd onderweg of Joran Schrõder bracht de bezoekers op voorsprong. Twee minuten later was het Lucas Tol die Urk op gelijke hoogte bracht. Een slordigheidje van Bennie Dunnink leidde de 1 – 2 in. Sjaak Kuyper profiteerde optimaal van dit slippertje! De goed voetballende formatie uit Hoornaar was de eerste helft de bovenliggende ploeg en het was dan ook geen wonder dat ze met een voorsprong aan de thee gingen!

Na de thee brak het duel in alle hevigheid los. Twee ongewijzigde ploegen begonnen aan het vervolg. SteDoCo leek na 54 minuten de wedstrijd in de knip te hebben. Sjaak Kuyper maakte zijn tweede van de middag en zette zijn ploeg op een 1 – 3 voorsprong. Nog voor het uur werden Richard Strijker, Lucas Tol en Klaas Romkes naar de kant gehaald voor respectievelijk Hendrik Bakker, Jelle de Boer en Hessel Snoek. Wat hierna gebeurde was werkelijk kostelijk om te zien! Jelle de Boer bracht 240 tellen na zijn invalbeurt Urk weer dichterbij. Urk gooide alle schroom van zich af en ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Deze viel ruim een kwartier voor tijd. Een speler van SteDoCo maakte hands binnen het strafschopgebied, waarop scheidsrechter Jensch niet anders kon doen dan de bal op 11 meter te leggen. Jelle de Boer liet zich dit buitenkansje niet afnemen en benutte de strafschop perfect. Het publiek ging er maar eens goed voor zitten en schreeuwde de ploeg naar voren. Net buiten het strafschopgebied mocht Iede Nentjes aanleggen voor een toegekende vrije trap. Uiterst zuiver wist Iede de bal in de hoek te mikken. En nog was de koek niet op. Met een fantastische trap van afstand bracht Amoros Nshimirmana SteDoCo weer naast de thuisploeg. Je zou denken dat het nu wel klaar was, het tegendeel bleek waar. Vanuit een snelle counter stormde Lucas Schraal vanaf eigen helft richting keeper Maarten de Fockert en scoorde beheerst. Het absolute hoogtepunt kwam van de voet van Jan Ras. De kanonskogel welke hij vanaf zijn linkervoet liet gaan eindige stijf in de kruising. Met deze beauty bracht hij de handen van alle aanwezigen op elkaar. Urk had in een zinderende tweede helft laten zien absoluut een aanwinst te zijn voor de Derde Divisie!

Uiteindelijk is Urk op een keurige twaalfde plaats geëindigd en is daarmee ruimschoots verwijderd gebleven van de cruciale plaatsen onderin. De ploeg verdient een enorm compliment voor de sterke eindfase waarin drie opeenvolgende overwinningen werden geboekt! Naast de felicitaties voor de ploeg verdient de staf ook een dikke pluim. Na afloop werd er door voorzitter Dick Hellinga stilgestaan bij de vertrekkende spelers en stafleden. Een staande ovatie viel de hoofdrolspelers ten deel!

Urk – SteDoCo 6 – 4 ( 1 – 2 )
0 – 1 Joran Schrõder 6 e
1 – 1 Lucas Tol 8 e
1 – 2 Sjaak Kuyper 11 e
1 – 3 Sjaak Kuyper 54 e
2 – 3 Jelle de Boer 59 e
3 – 3 Jelle de Boer 74 e ( penalty )
4 – 3 Iede Nentjes 84 e