Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Urk geeft wedstrijd in tweede helft uit handen

Urk incasseerde op eigen veld een pijnlijke nederlaag tegen Eemdijk. Na een heerlijke eerste bedrijf waarin Urk terecht op voorsprong kwam, leek er voor het vervolg geen vuiltje aan de lucht. Hoe anders zou het de formatie van Peter Wesselink vergaan. Een niet te verklaren tweede helft was de basis voor een onbegrijpelijke nederlaag. De aanwezige toeschouwers gingen dan ook met de pest in hun lijf huiswaarts.

Urk begon sterk aan de wedstrijd. Johannes Schrijver raakte na 6 minuten spelen de paal. Juist toen het offensief enigszins afnam, werd de openingstreffer gemaakt. Goed doorzetten van Pieter Brands bracht de bal bij Lucas Schraal. De harde voorzet die hij gaf werd vakkundig binnen gegleden door Klaas Romkes. Urk was in deze fase de bovenliggende partij. Vanaf de kant werd de ploeg gesteund door de twaalfde man. Niets leek een goed vervolg in de weg te staan. De rust brak aan met een terechte voorsprong voor Urk. Het enige smetje was dat de thuisploeg had verzuimd ruimer afstand te nemen van Eemdijk. Met een goed gevoel werd uitgekeken naar het vervolg van dit duel.

Tot verbijstering van velen kwam Urk ontstellend zwak uit de kleedkamer. Weliswaar kreeg Lucas Schraal meteen een mogelijkheid om de score verder uit te breiden, hierna was het over en uit. Eemdijk dat met een tweetal wissels aan de tweede helft begon zette vroeger druk en Urk was hierdoor volledig de kluts kwijt. Het gevolg was dat Eemdijk als een mes door de boter de Urker linies doorboorde. Allereerst was het Yannick Bouw die geheel vrijstaand de gelijkmaker achter Richard Strijker wist te werken. Aanvallend kwam Urk er ook niet meer aan te pas. Eemdijk profiteerde hier optimaal van en wist nog tweemaal het vijandelijke net te vinden. Achtereenvolgens waren het Sven Deen en opnieuw Yannick Bouw die de kwetsbaarheid van Urk genadeloos aan de dag legden. Opvallend hierbij was hoeveel ruimte er was voor de schutters. Hierdoor was de derde opeenvolgende thuisnederlaag een feit.

Urk – Eemdijk 1-3 (1-0). 
25 e Klaas Romkes 1-0,
49 e Yannick Bouw 1-1,
64 e Sven Deen 1-2,
79 e Yannick Bouw 1-3.

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133