Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Urk – Harkemase Boys een heerlijke affiche

Het Urker vlaggenschip zal zaterdag de degens kruisen met Harkemase Boys. In het verleden hebben de opponenten van komende zaterdag menig sportief robbertje met elkaar uitgevochten. De verwachting is dan ook dat het zaterdag er eveneens om zal spannen. Kortom, een affiche om naar uit te kijken!


Geweldige seizoensstart
Na twee mindere seizoenen, kent Harkemase Boys een fantastische competitiestart. Trainer Marcel Post zag liefst 12 spelers vertrekken. Tegenover deze vertrekkende spelers kwamen 13 nieuwelingen terug. Aanpassingsproblemen hebben de nieuwkomers nauwelijks gekend. Met een jonge gretige ploeg treden de Friese vaandeldragers de tegenstander tegemoet. Tot op heden zijn de resultaten prima te noemen! Met een zak vol zelfvertrouwen komt Harkemase Boys naar de Bult om de positieve resultaten te vervolgen. De Friezen hebben een uitgebalanceerde en goed ingespeelde ploeg, met snelle voorwaartsen, een prima middenveld en de achterste linie schroomt niet om meedogenloos in te grijpen. Tot op heden heeft Harkemase Boys indruk achter gelaten. Waar het vorig seizoen in de onderkant van de middenmoot eindigde, draait de formatie van trainer Marcel Post nu gewoon mee in de top van de ranglijst. De laatste wedstrijd voor de minibreak moest Harkemase Boys voor de eerste keer dit seizoen het hoofd buigen. In Spakenburg was IJsselmeervogels te sterk, waardoor de ploeg van Gert Jan Karsten voor het eerst dit seizoen de koppositie pakte. De verwachting is dat de duur betaalde ploeg uit Spakenburg deze niet meer uit handen zal geven. Joris Adams is een speler die als meest trefzekere Fries zeker de aandacht verdient binnen de lijnen. Daarnaast is de ervaren ex prof ( Cambuur en Sparta ) Mart Dijkstra de controleur op het middenveld die de lijnen uitzet. Opvallend is dat Harkemase Boys vrijwel alle verliespunten buitenshuis heeft opgelopen. Genemuiden en Eemdijk wisten de Friezen op een gelijkspel te houden. En zoals al eerder gememoreerd leden de roodhemden voor het eerst in Spakenburg schipbreuk.


Generale
Harkemase Boys moest het in de vorige speelronde opnemen tegen Rijnvogels. Op de eigen Bosk werden er twee kostbare punten verspeeld. De verwachtingen vooraf waren dat Harkemase Boys dit varkentje wel even zou gaan wassen. Echter, Rijnvogels hanteerde een iets andere tactiek en vocht voor iedere Friese centimeter gras. Toch was het de thuisploeg die op voorsprong kwam. Lang konden de roodhemden niet genieten van de voorsprong, want nauwelijks 6 minuten later stonden beide ploegen weer op gelijke hoogte. Er volgde een spannende en hectische slotfase waarin beide ploegen voor de volle buit gingen. Wat er ook aan inspanningen werden geleverd, er kwam geen verandering meer in de stand. Met deze uitslag was Rijnvogels het meest content! Door de winst van concurrent IJsselmeervogels moet Harkemase Boys voorlopig even een pas op de plaats maken.


Urk pakt punt bij Hoogeveen
Urk speelde een avondwedstrijd bij Hoogeveen. Urk schoot uit de startblokken. Toch was het de thuisploeg dat na 17 minuten via Alex Blekkink op voorsprong kwam. Een leep genomen vrije trap werd koelbloedig afgerond door Blekkink. Na deze treffer bleef Hoogeveen de gevaarlijkste ploeg. De uitstekend spelende Lucas Tol was een ware plaag voor zijn bewakers, helaas bleef rendement uit. Met een minimale achterstand werden de kleedkamers opgezocht. De ploeg van Peter Wesselink kwam getergd uit de rust. Vooralsnog kon Hoogeveen stand houden, maar moest uiteindelijk toch capituleren onder de enorme druk die Urk aan de dag legde. Iede den Dulk die vanuit een corner de bal voor zijn voeten kreeg, drukte hard en doeltreffend af en zette zo zijn ploeg naast Hoogeveen. Urk rook bloed en ging vol overtuiging op zoek naar de overwinning. Kansen kwamen er wel degelijk, maar telkens vonden ze keeper Mike Meekhof op hun weg. Een intense en meeslepende wedstrijd kende geen winnaar.


Veel publiek verwacht
Op Urk wordt reikhalzend uitgekeken naar de topper die zaterdag op de competitierol staat. Naast de eigen twaalfde man, is de verwachting dat er ook veel supporters uit Harkema zullen komen. Het zal een hele kluif worden, maar voor eigen publiek zal Urk alles in het werk stellen om de punten op sportpark de Vormt te houden. Scheidsrechter Jorn te Kloeze is namens de KNVB afgevaardigd de op handen zijnde topper te leiden. Samen met zijn assistenten de heren René Broekman en Tuncay Balta zal de referee alles binnen de geldende regels moeten laten verlopen. Ik spreek de wens uit dat het arbitraal trio, samen met de beide clubs en de aanwezige toeschouwers mogen genieten van een sportieve en attractieve wedstrijd.

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133