Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Urk herstelt zich ten koste van DETO

De beentjes op de bank, biertje er bij en YouTube op de televisie, zo hebben de meeste supporters van DETO en Urk vanmiddag naar de wedstrijd tussen beide ploegen moeten kijken. Comfortabel natuurlijk met de huidige weersomstandigheden, maar de echte supporter wil aan de lijn staan en daar zijn ploeg ondersteunen.

De eerste helft gaf een Urk te zien dat zich duidelijk wilde revancheren voor de nederlaag tegen SDC Putten. Er werd heel vroeg gestoord waardoor DETO geen kans kreeg tot een fatsoenlijke opbouw te komen. Al na acht minuten kwam Urk op voorsprong door een doelpunt van Hessel Snoek. Urk bleef daarna de veel betere ploeg, maar het vergat een aantal prachtige mogelijkheden om te zetten in doelpunten. Vlak voor rust was het echter toch raak toen opnieuw Hessel Snoek wist te profiteren van een foutieve terugspeelbal, en zo Urk met comfortabele 0-2 voorsprong de rust in schoot.

Na rust was de ploeg van Gert Jan Karsten niet gelijk bij de les, en daar wist Ferdi ter Avest wel raad mee. Hij scoorde na 3 minuten de aansluitingstreffer en lag de wedstrijd weer helemaal open. Het antwoord van Urk kwam niet veel later, en opnieuw was het Hessel Snoek die wist te scoren, en zo een hattrick op zijn naam wist te schrijven. De thuisploeg probeerde het daarna wel, maar het zag geen kans door de verdediging van Urk te komen. En lukte dat een keertje wel, dan was daar nog altijd doelman Richard Strijker, die een aantal keren handelend moest optreden. De laatste fase van de wedstrijd werd Urk steeds slordiger, en zag DETO zowaar nog kans om op 2-3 te komen. De doelpuntenmaker was Maarten Jansen. Verder kwam de thuisploeg niet, en na ruim drie minuten blessuretijd floot scheidsrechter van Kommer voor het laatst, en kon Urk drie verdiende punten bijschrijven.