Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Urk in slotfase onderuit

Urk heeft aan de thuiswedstrijd tegen Hercules geen punten weten over te houden. Na 90 minuten stapte de ploeg uit Utrecht als winnaar van het veld. En dat was zuur, temeer omdat de beslissende treffer op een wel heel vervelende manier tot stand kwam.


Zonder de geblesseerde Jan Ras, Pieter Brands en Klaas Romkes begon Urk goed aan de wedstrijd. Jarno van Essen kreeg namens de thuisploeg een dot van een kans. Zijn poging spatte uiteen op de voeten van doelman Pepijn Vonk. Een tegenvaller was toch wel de noodgedwongen wissel van Lucas Schraal. Zijn vervanger was Fokke Willem Hoekstra. Na deze wissel was Urk nagenoeg krachteloos via de rechterkant. Vooralsnog liet Hercules tegenstander Urk de bal en had de ploeg van Peter Wesselink weinig te duchten van de opponent uit Utrecht. Een goed genomen vrije trap van Iede Nentjes kon ternauwernood worden gekeerd door sluitpost Vonk. Pas na een half uur voetballen kroop Hercules geleidelijk aan uit haar schulp. Dit betaalde zich na 41 minuten uit in een gigantische kans voor Tim Pieters. Gelukkig kon Richard Strijker erger voorkomen. Een optisch veldoverwicht had niet kunnen voorkomen dat de eerste 45 minuten doelpuntloos werden afgesloten.

Beide ploegen kwamen ongewijzigd uit de kleedkamer. Hercules begreep dat het uit een ander vaatje moest tappen en begon voortvarend aan het vervolg. In de beginfase was Urk even de kluts kwijt wat in een aantal corners resulteerde voor Hercules. Uit één van zo’n corner zag Oussama Lahri de bal ineens in het doel achter Richard Strijker verdwijnen. Binnen 3 minuten had Urk de opgelopen schade hersteld. Op aangeven van Jarno van Essen gaf Riekelt Nentjes het beslissende zetje en bracht daarmee beide ploegen weer naast elkaar. De goal leek Urk goed te doen en deed de wedstrijd in ieder geval ontbranden. Zowel Urk als Hercules legden zich niet neer bij deze tussenstand. Met verwoedde pogingen zochten beide ploegen naar meer. Een leep balletje van Lucas Tol leek in het doel te belanden. Tot opluchting van keeper Vonk ging de bal net naast de verkeerde kant van de paal. Vlak voor het verstrijken van de officiële tijd kreeg Urk het deksel op de neus. Een ogenschijnlijke overtreding werd door scheidsrechter Verhoeve
beoordeeld als niets aan de hand zijnde. Echter, op advies van zijn assistent kende hij alsnog een vrije trap toe aan Hercules. Deze ingestudeerde vrije trap werd uiteindelijk binnen geschoten door Jordi Paulina. Alles en iedereen die Urk een warm hart toedraagt was furieus. Scheidsrechter Verhoeve liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en wees onverbiddelijk naar de middenstip. Een zure nederlaag was hierdoor het gevolg.

Urk – Hercules 1 – 2 ( 0 – 0 )
0 – 1 Oussama Lahri 60 e
1 – 1 Riekelt Nentjes 63 e
1 – 2 Jordi Paulina 90 e

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133