Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Urk JO15-1 – ONS Sneek JO15-1

Deze wedstrijd zou een eerste echte krachtmeting moeten worden voor de spelers van JO15-1. Beide lichtingen streden destijds in JO13-1 nog voor het kampioenschap en de beker. Urk pakte toen nipt voor ONS het kampioenschap in de 2e divisie. ONS pakte daarentegen de noordelijke beker ten koste van Urk. Deze bekerfinale had door toedoen van de scheidsrechter een nare nasmaak bij de Urker spelers. Urk eindigde die finale met 9 spelers.

Ook afgelopen zaterdag waren de teams weer aan elkaar gewaagd. Urk probeerde wel te voetballen, maar had moeite met het kick and rush voetbal van ONS. Hierdoor oogde het spel rommelig aan Urker zijde. Urk zette wel goed druk op hun verdediging, hierdoor was ONS dan ook genoodzaakt steeds de lange bal te zoeken. Urk moest ook wennen aan hun speelwijze (4/4/2). Hierdoor was het voor de backs soms even zoeken naar de juiste positie. Gaandeweg kreeg Urk wel steeds meer vat op de tegenstander. Op wat kleine kansjes na gaf Urk niet veel weg. Halverwege de 1e helft krulde Rense een vrije trap richting de Jan Cornelis bij de 2e paal. Hij kopte de bal hard tegen de paal. Vervolgens kregen we nog twee kansjes. Toch gingen we met 0-0 de rust in.

Na de rust sloeg Urk al snel toe. Een corner van Jurre eindigde via een tegenstander op de 16-meter lijn. Hessel stond op de juiste plek en plaatste de bal mooi in de rechterhoek. Tot het laatste kwartier werd er over en weer weinig weggeven. ONS zette het laatste kwartier hun (sterke) rechtsback en centrale verdediger naar voren. Ze gingen iets gewaagder spelen. Hierna creëerden ze een grote kans. Maar Tiemen stond op de goede plek en hield ook vandaag zijn doel schoon. Ook Urk kreeg een enorme kans. Dirk kreeg en mooie steekbal en kwam 1 op 1 te staan met hun keeper. De keeper dook precies op tijd naar de bal helaas. Vijf minuten voor het eind werd de wedstrijd alsnog beslist. Marius kwam op, speelde Renze goed in, wie vervolgens goed opendraaide naar rechts, en de bal achter hun verdediging legde. Jesse liep goed door en zette de bal voor, de keeper dook onder de bal door, waardoor Jonathan de bal makkelijk kon binnentikken voor het lege doel. Hierna was de wedstrijd gespeeld en keerden de spelers blij terug naar de kleedkamer.

Ondanks een mindere wedstrijd pakken de jongens toch weer de drie punten tegen een sterke tegenstander. Het is goed om te zien dat de organisatie altijd staat, ook in iets mindere wedstrijden. De as van het team stond vandaag gewoon goed. Hessel en Andries gaven achterin bijna niets weg. En Jurre schakelde op het middenveld hun gevaarlijke centrale man vakkundig uit.

Hopelijk is het niet de laatste wedstrijd voor onze spelers. Zaterdag zou de bekerwedstrijd tegen Alcides op het programma staan. Jammer dat deze niet door kan gaan.