Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Urk kan de borst nat maken tegen Sparta Nijkerk

In speelronde 3 staat de plaatselijke trots van Urk het ambitieuze Sparta Nijkerk te wachten. De oranjehemden smachten al een aantal jaren om de stap naar de Tweede Divisie te maken. Tot dusver is van deze wens nog niets uitgekomen en spelen ze ook dit jaar weer in de Derde Divisie. Hoewel de competitie nog maar nauwelijks onderweg is denken we dat Sparta Nijkerk zeker een rol van betekenis gaat spelen. De ploeg van Peter Wesselink kan de borst dan ook nat maken voor de naderende confrontatie met de Nijkerkers!


Feitjes Sparta Nijkerk
Liefst 10 spelers vertrokken naar elders of beëindigden hun carrière. Daartegenover werden 7 nieuwelingen begroet en schoof er een speler van Sparta Nijkerk O – 23 door naar de 1 e selectie. De gemiddelde leeftijd is 25,6 jaar. Trainer Eric Speelziek die op papier een kwalitatief sterke selectie onder zijn hoede heeft zal met de huidige ploeg proberen om zo hoog mogelijk te eindigen. Wie weet wat er dan nog voor moois in het vaatje zit. De seizoensouverture tegen IJsselmeervogels liep voor Sparta Nijkerk uit op een teleurstelling. Leek de wedstrijd 5 minuten voor tijd nog in de knip te zitten, in de absolute slotfase wist de ploeg van voormalig Urk trainer Gert – Jan Karsten alsnog het tij te keren en als winnaar het veld af te stappen. Vorige week trof Sparta Nijkerk op eigen veld FC Rijnvogels. Sparta kreeg de punten zeker niet cadeau en moest nog flink aan de bak om de eerste driepunter van dit seizoen veilig te stellen. Uiteindelijk bleek de 2 – 1 genoeg en kon de eerste zege bijgeschreven worden.


Redelijke seizoensstart
Voor Peter Wesselink zal het een verademing zijn om op Urk de hoofdtrainer te zijn. Niet je druk hoeven maken over aan te trekken spelers. Op Urk zijn ze nuchter en realistisch en is er zeker geen druk van moéten! Natuurlijk zijn er doelstellingen besproken, vooralsnog is het doel om de spelersgroep naar een hoger level te brengen en een vaste waarde blijven in de Derde Divisie. De twee wedstrijden die Urk inmiddels achter de kiezen heeft hebben 4 punten opgeleverd. In aanloop naar het treffen met Sparta Nijkerk moest Urk naar Heemskerk om daar de degens te kruisen met ODIN’59. In een matig duel was Urk bovenliggend, maar drukte dat niet uit in goals. Integendeel, ODIN’59 profiteerde van een zwakke Urker fase en kwam daarin op voorsprong. Urk moest in de achtervolging, maar verder dan de gelijkmaker van Jarno van Essen kwam het niet. In de absolute slotfase waren beide ploegen dicht bij de zege. Echter, beide sluitposten weigerden te capituleren. Met 4 uit 2 kent Urk een redelijke seizoensstart. Het aanstaande duel met Sparta Nijkerk wordt met veel vertrouwen tegemoet gezien! Met de onvoorwaardelijke steun van het eigen publiek en het geloof in eigen kunnen, zal Urk alles in het werk stellen om de punten in eigen huis te houden. Zowel de spelersgroep als de twaalfde man kijken reikhalzend uit naar de clash met Sparta Nijkerk!


Er worden veel voetballiefhebbers verwacht
Het duel, dat om 15.00 uur een aanvang neemt op sportpark de Vormt, staat onder leiding van scheidsrechter Gerbert Stegeman Samen met zijn onmisbare assistenten, de heren Jens Bleeker en Demian van Grieken zal deze de wedstrijd volgens de KNVB regels moeten laten verlopen. De verwachting is dat vele voetballiefhebbers geïnteresseerd zullen zijn in deze aantrekkelijke affiche. Rest mij om alle aanwezigen een dijk van een wedstrijd toe te wensen, waarbij sportiviteit uiteraard hoog in het vaandel mag staan!

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133