Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Urk krijgt Barendrecht op bezoek

Met nog 5 speelronden te gaan staat Urk komende zaterdag in Barendrecht een meer dan behoorlijke tegenstander te wachten. De heenwedstrijd kreeg Urk billenkoek. Een mooie uitdaging om deze zeperd voor eigen publiek recht te zetten.

Kansloos verlies
De uitwedstrijd in en tegen Barendrecht werd kansloos verloren. Bij de rust stond Urk al met 3 – 0 achter door twee treffers van oud – Vitesse speler Aness Serghini en een doelpunt van Robbert Olijfveld. Na de pauze liep Barendrecht middels Danny Monster en Bradley el Idrissi weg naar 5 – 0. Pieter Brands scoorde vlak voor tijd nog wel de eretreffer voor zijn ploeg en bepaalde zo de 5 – 1 eindstand.

Hopen op promotie
De ambitieuze club is bezig aan een sterk seizoen. De rood-witten staan stevig op de vierde plaats met 10 en 7 punten achterstand op respectievelijk ACV en GVVV. Mocht één van voorgenoemde ploegen kampioen worden, dan hopen ze bij Barendrecht zich via een periodetitel of hoge eindklassering toch nog te plaatsen voor de nacompetitie voor promotie naar de Tweede Divisie. Barendrecht behoort eenvoudigweg tot de topclubs uit de rijke historie van het zaterdagvoetbal! Hoewel Barendrecht de beschikking heeft over een kwalitatief sterke en brede selectie, met een mix van jong talent en geroutineerde spelers, verwelkomde het tijdens de winterse transferperiode toch nog een nieuwe speler. Vanuit Amerika werd Tren Drexhage aangetrokken, die de afgelopen anderhalf jaar actief was voor een universiteitsteam uit de staat North Carolina. Na een wisselvallige periode is sinds begin december de opmars naar boven ingezet. Daarnaast weet Barendrecht met regelmaat het vijandelijke net te vinden en behoort het tot de meest scorende ploegen in de Derde Divisie. Urk is bij voorbaat gewaarschuwd en zal zich moeten wapenen tegen de aanvalsdrift van de bezoekers.

Barendrecht verkijkt zich op Staphorst
Vorige week speelde Barendrecht op sportpark de Bongerd tegen Staphorst. De ploeg van trainer Leen van Steensel had de handen meer dan vol aan de ploeg uit de kop van Overijssel. De rood – witten waren onmachtig en verloren met 0 – 2. Op beslissende momenten geeft Barendrecht vaak niet thuis, aldus het wedstrijdverslag op de eigen website. Weliswaar had Barendrecht voor de rust het beste van het spel, maar verzuimde de vele kansen af te maken. Toen Barendrecht naliet om de score open te breken, sloeg Staphorst als een roofdier dat op een prooi loert toe. Barendrecht moest deze achterstand zien weg te werken, maar had in Staphorst een taaie opponent tegenover zich. Een kwartier voor tijd moest Danny Monster met een rode kaart het veld verlaten, nadat deze een doorgebroken Staphorst speler had neergehaald. Sander de Grote gooide 7 minuten voor tijd de deur keihard in het slot door de beslissende 0 – 2 aan te tekenen. Staphorst heeft zich door deze zege nagenoeg veilig gespeeld, terwijl ze bij Barendrecht danig van slag waren van deze niet ingecalculeerde nederlaag.

Onnodige nederlaag
Urk daarentegen had de zware taak om FC Rijnvogels punten afhandig te maken. Het eerste bedrijf was er weinig aan de hand. Beide ploegen gaven elkaar niets toe en was Urk de ploeg waar de meeste dreiging vanuit ging. Toch moest Urk het antwoord schuldig blijven nadat Julian Jansen middels een lucky goal de openingstreffer maakte. Urk ging nog wel op zoek naar de gelijkmaker, maar doelpunten bleven uit. Het vertoonde spel gaf hoop op een positief vervolg. Na de pauze verdubbelde Rijnvogels haar voorsprong en leek de wedstrijd in de tas te hebben. Invaller Andreas Gnodde zorgde met de aansluitingstreffer nog wel dat de spanning terug kwam. De hoop op meer duurde slechts 3 minuten. Maarten Reyneveld kopte Rijnvogels uiteindelijk naar de overwinning. De eerste nederlaag onder Hennie Spijkerman was een feit. Een nederlaag die te voorkomen was geweest als Urk beter met de mogelijkheden was omgesprongen.

Spelersgroep vanaf minuut 1 ondersteunen
Is Urk in staat om Barendrecht te verslaan en daarmee goede zaken te doen voor lijfbehoud? We spreken de wens uit dat de aanwezige toeschouwers mogen genieten van een spectaculaire wedstrijd, waarbij sportiviteit zowel binnen als buiten de lijnen in de praktijk mag worden gebracht. De steun van de trouwe twaalfde man is ook nu weer onmisbaar. Daarom een oproep om de jongens vanaf minuut 1 te ondersteunen.

De kraker Urk – Barendrecht begint om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Jan Besselsen. Aan de zijlijn zal hij worden bijgestaan door de heren Gabriel Nusselder en Mario Kwaytaal.