Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Urk krijgt concurrent Staphorst op bezoek

Komende zaterdag krijgt Urk in Staphorst een directe concurrent op bezoek. Onze sportvrienden uit de kop van Overijssel begonnen de competitie ronduit teleurstellend, maar hebben zich goed weten te herstellen en komt met het mes tussen de tanden naar de Bult. Er staat voor de ploeg van zowel Peter Wesselink als Joram Hendriks heel veel op het spel om deze wedstrijd positief af te sluiten. Kortom, in beide kampen is het besef voor 100 % aanwezig dat deze kraker wel eens bepalend kan zijn om in rustiger vaarwater te komen. De belangen zijn dus volop aanwezig om een duel op het scherpst van de snede te mogen verwachten!


Dodelijk effectief Urk
Het vlaggenschip van Urk speelde op wedstrijddag 4 onder tropische omstandigheden de heenwedstrijd in Staphorst. Een niet verwachte, en als we eerlijk zijn, ook niet helemaal verdiende ruime zege viel Urk hier ten deel. Staphorst deelde met name de eerste 45 minuten de lakens uit, maar vergat zichzelf te belonen. Toch was het Urk dat via Jarno van Essen de leiding nam. Heel even was Staphorst van slag maar al gauw herpakte de ploeg zich weer en kreeg voor de pauze diverse kansen om op gelijke hoogte te komen. Tegen de verhoudingen in bereikte Urk met een 0 – 1 voorsprong de rust. De gedachte was dat Staphorst na de pauze de duimschroeven zou aandraaien. Echter, het tegendeel bleek waar. Urk profiteerde volop van de desorganisatie bij de thuisploeg en was in 7 minuten dodelijk effectief. Binnen het uur liep Urk weg naar 0 – 4. Deze mokerslag kwamen de geelhemden niet meer te boven. Martin van ’t Ende zorgde nog wel voor de eretreffer, verder dan dat kwam Staphorst niet.


Staphorst begint zich op te richten
Terwijl Urk op dat moment gedeeld koploper was, waren ze bij Staphorst not amused. Het vervolg was dan ook dat er de nodige nederlagen werden geleden. Enerzijds had dat te maken met blessures van enkele bepalende spelers. Anderzijds had het vertrouwen een behoorlijke deuk opgelopen na grote verliespartijen. Toch zou Staphorst zich, naarmate de competitie vorderde, langzamerhand oprichten. Het gevolg was dat de ploeg van de na dit seizoen vertrekkende trainer Joram Hendriks aan een opmars begon en ze weer hoop hebben gekregen op een langer verblijf in de Derde Divisie. Met een 5 – 3 – 2 systeem is de balans beter dan voorheen. Daarnaast werd Anthony van Zaltbommel, die als eerste doelman het seizoen begon, gewisseld voor Daan Zwinselman. Op dit moment is Staphorst voor iedere ploeg weer een ‘vervelende’ tegenstander om tegen te spelen. De achterste linie wordt bewaakt door sterkhouder Dirk Muis. Het middenveld met o.a. pitbull Daimen Schra heeft veel loopvermogen en de voorhoede herbergt enkele snelle en onberekenbare knapen.


Vorige speelronde
Naar aanloop van de komende clash speelde Staphorst vorige week een thuisduel tegen FC Rijnvogels. De ploeg uit Katwijk won de slag op het Noorderslag. De rust brak aan met een Frits van Turenhoutje. Na pauze kwam Staphorst op een 0 – 1 achterstand. Via een kopbal van Sander de Grote kwam de thuisploeg langszij. Toch was het FC Rijnvogels dat middels Maarten Reyneveld weer de leiding nam. Er volgde een hectisch laatste kwartiertje. Staphorst gooide alle schroom van zich af en pompte alle ballen de zestien in hopende dat de bal een keer goed zou vallen. FC Rijnvogels moest een tijdje billenknijpen, maar hield stand en trok de zege uiteindelijk toch over streep. Het laatste fluitsignaal klonk als muziek in de Katwijker oren. Staphorst daarentegen droop teleurgesteld af!


Bezoek aan Nijkerk levert bonuspunten op
Urk reisde af naar de provincie Gelderland om daar de degens te kruisen met Sparta Nijkerk. In een meeslepend voetbalgevecht wist Urk uiterst verrassend te winnen van de titelkandidaat. Dit betekende dat de formatie uit Nijkerk op eigen Ebbenhorst tegen de eerste thuisnederlaag opliep. Deze zege was er één van het collectief. Als een hecht team werd er voor elkaar door het vuur gegaan, wat na afloop dan ook een gepast resultaat en dus bonuspunten opleverde. Eén van de verrassingen in het Urker collectief is Lubbert Post. Deze knaap is in de winterstop overgeheveld naar de eerste selectie en heeft inmiddels 3 wedstrijden als basisspeler achter de rug. Hierop kan hij met volle tevredenheid terugkijken en met zijn spel heeft hij het vertrouwen van de staf niet beschaamd! Een sprekend voorbeeld van een echte teamspeler. Geen tierelantijntjes, maar gewoon je opdrachten uitvoeren en degelijk blijven spelen.


Urk kan flinke stap zetten
Urk zou bij eventuele winst een flinke stap kunnen zetten en zich een mooie plek in het linkerrijtje kunnen verschaffen. Het vertrouwen na de winst op Sparta Nijkerk, en de na de winterstop ongeslagen status, heeft het zelfvertrouwen danig doen toenemen. Echter voor het zover is zal er eerst met Staphorst moeten worden afgerekend. En dat deze zich niet zonder slag of stoot zal laten verslaan moge duidelijk zijn! Kortom, we gaan er vanuit dat het een fantastisch voetbalgevecht gaat worden. Daarbij rekent de spelersgroep onvoorwaardelijk op de steun van de twaalfde man! Staphorst heeft ook altijd een grote aanhang die ze ondersteunt, dus aan de sfeer rondom het veld zal het zeker niet liggen!


De wedstrijd op sportpark de Vormt begint om 15:00 uur en staat onder leiding van topscheidsrechter Sander de Brito Roque. Aan de zijlijn zal hij worden geassisteerd door de heren Roy Westenberg en René Broekman.


Rest mij om het arbitraal trio en alle aanwezige supporters een wedstrijd toe te wensen die aan alle voorwaarden zal mogen voldoen. Uiteraard mag daarbij sportiviteit niet ontbreken!

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133