Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Urk krijgt met Volendam een ploeg in vorm op bezoek

Met de prachtige affiche tegen Volendam voor de boeg staat Urk voor de heerlijke uitdaging om dit goed voetballende team een halt toe te roepen in de positieve serie welke de oranjehemden hebben ingezet. De kracht van Volendam ligt aan de bal. Voetbaltechnisch behoort de ploeg tot één van de besten in de Derde Divisie. Daarnaast herbergt het de nodige individuele kwaliteiten. Kortom een prima ploeg, die naast onberekenbaar, als het kan altijd wil blijven voetballen. Naast het feit dat het lijstaanvoerder is, heeft Volendam aan een gelijkspel tegen Urk genoeg om de periodetitel op te eisen. Aan de formatie van Peter Wesselink de schone taak om hier een passend antwoord op te geven.


Kansloze heenwedstrijd
De heenwedstrijd beet een matig spelend Urk in het stof. Met een overduidelijke 3 – 0 nederlaag werd de ploeg van Peter Wesselink naar huis gestuurd. Voor de pauze bracht Patrick Plugboer de oranjehemden al op voorsprong. Na de thee probeerde Urk nog wel iets te forceren, maar behalve wat krampachtige mogelijkheden kwam het niet. De thuisploeg maakte na 73 minuten vanuit een snelle uitval via Jens Kras de 2 – 0 en gooide de wedstrijd daarmee in het slot. In de extra tijd kreeg Volendam nog een penalty mee, welke feilloos werd benut en waarmee de 3 – 0 een feit was.


Volendam in een flow
Inmiddels is de ploeg van trainer Berry Smit aan een ongekende opmars bezig. Voor aanvang van het seizoen was handhaving de doelstelling, maar na een uitstekende serie is Volendam terug te vinden als trotse koploper van de Derde Divisie. Spelplezier en de veerkracht die de groep tentoonspreid zijn de ingrediënten van het huidige succes. Een succes waarvan niemand nog weet waar het dit seizoen zal gaan eindigen. Naar aanloop van de confrontatie op Urk speelde Volendam op eigen veld tegen FC Rijnvogels. Met de pauze stond Volendam al op een comfortabele 3 – 0 voorsprong en legde daarmee de basis voor de uiteindelijke overwinning. Na de rust wist FC Rijnvogels de eer te redden middels een verkregen penalty. Verder dan dat liet de thuisploeg het niet komen. Omdat de uitslagen elders gunstig uitvielen is Volendam in ieder geval voor één week koploper.


Belangrijke driepunter
Urk reisde af naar Noordwijkerhout om daar de sportieve strijd aan te gaan met VVSB. De thuisploeg domineerde, maar zag geen kans Urk te verontrusten. Vlak voor de pauze kopte Lucas Schraal zijn ploeg op voorsprong. Na de thee eenzelfde spelbeeld. VVSB de bal, maar was opnieuw niet in staat om het verschil te maken. Urk daarentegen kwam via de tweede goal van Lucas Schraal op 0 – 2 en leek daarmee de deur in het slot te hebben gegooid. Daar dacht VVSB anders over, want met vereende krachten ging men nadrukkelijk op zoek naar de aansluitingstreffer. Deze viel 20 minuten voor het verstrijken van de wedstrijd. Het werd nog spannend, maar in het zicht van de haven deelde de brigade van Peter Wesselink de genadeklap uit. Op een mooie plaats belastte Iede Nentjes zich met de toegekende vrije trap en zag deze tot enorme vreugde van alle Urkers in het vijandelijk doel belanden. Een zeer belangrijke driepunter viel Urk hiermee ten deel. Deze overwinning zal zeker het vertrouwen een boost hebben gegeven. En wat is er nu mooier om dit door te trekken tegen de koploper uit Volendam!

Ingrediënten voor spektakel
Scheidsrechter van dienst is Marco Oosting. Samen met zijn assistenten, Chieljan Veen en Diana Snoeren zal de leidsman het geheel volgens de geldende KNVB regels moeten laten verlopen. Alle ingrediënten zijn in ieder geval ruimschoots aanwezig om een spektakel te mogen verwachten. Ik hoop dat velen de weg zullen vinden naar sportpark de Vormt om de clash tussen de twee vissersdorpen met eigen ogen te willen aanschouwen. Rest mij om het arbitraal trio en alle aanwezige supporters een heerlijke en sportieve wedstrijd toe te wensen, waarbij de verwachtingen niet zullen worden beschaamd.

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133