Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Urk krijgt ODIN’59 op bezoek

De eerste thuiswedstrijd van dit kalenderjaar mag Urk het opnemen tegen ODIN’59 uit Heemskerk. Gezien de stand op de ranglijst zou je geneigd zijn om vooraf Urk alle credits te geven, maar laten we ons niet rijk rekenen en met beide voetjes op de grond blijven staan. De formatie van Peter Wesselink zal deze wedstrijd dan ook uiterst serieus benaderen en volle bak spelen om tot een positief resultaat te komen.


ODIN’59 is onberekenbaar
Wedstrijddag 2 reisde Urk af naar Heemskerk om daar de degens te kruisen met ODIN’59. In een matige wedstrijd wist Urk het veldoverwicht wat het de hele wedstrijd had, niet om te zetten in een zege. Daarvoor speelde de ploeg van Peter Wesselink te slordig. In de absolute slotfase was Urk nog wel een paar keer dichtbij de winnende treffer, echter het bleef bij 1 – 1. Het vervolg van de competitie was sportief gezien niet wat ze verwacht hadden bij ODIN’59. Tot nu toe wist ODIN’59 slechts 8 schamele puntjes bijeen te sprokkelen. Met een behoorlijke achterstand op de concurrenten zal ODIN’59 een Houdini act nodig hebben om het vege lijf te redden. Naar aanloop van de naderende confrontatie met Urk speelde ODIN’59 op eigen veld tegen FC Rijnvogels. Tot veler verrassing wist de rode lantaarndrager dit duel in haar voordeel te beslissen en tankte zo het nodige zelfvertrouwen voor de belangrijke wedstrijd tegen Urk. Kortom, ODIN’59 is onberekenbaar en zal op de juiste wijze bestreden moeten worden.


Gelijkspel tegen DEM geeft hoop
Urk begon de herstart van de competitie met een verdienstelijk gelijkspel bij DEM in Beverwijk. Voor de pauze nam de thuisploeg een 1 – 0 voorsprong. Na de hervatting een getergd Urk wat nadrukkelijk op zoek ging naar de gelijkmaker. Die viel pas een kwartier voor het einde. Invaller Pieter Brands kopte Urk naast DEM. In de slotfase gingen beide ploegen vol voor de overwinning. Ondanks enkele hachelijke momenten voor beide doelen, kwam er geen verandering meer in de stand. Dit resultaat geeft hoop op meer. Toch zal Urk op haar qui-vive moeten zijn en niets aan het toeval moeten overlaten. Trouwens de thuisploeg is aan haar trouwe aanhang verplicht om voor eigen publiek weer eens een thuiswedstrijd met een driepunter af te sluiten.


Namens de KNVB is scheidsrechter Joshua Kuipers aangesteld. Aan de zijlijn zal hij worden geassisteerd door de heren Max Wolfkamp en Nick Oppedijk. Hopelijk krijgt het arbitraal trio met de aanwezige supporters een levendige en sportieve wedstrijd te zien.

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133