Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Urk laat het afweten tegen Rijnvogels

In een uiterst mat duel heeft Urk het in de belangrijke wedstrijd tegen Rijnvogels behoorlijk laten afweten. De rekening kon na 90 minuten worden opgemaakt en de keiharde conclusie was dat het gewoon niet goed was. Daarnaast kon aanvoerder Bennie Dunnink na de pauze met direct rood inrukken en zal hij hierdoor de laatste twee wedstrijden van de competitie moeten missen. Een hard gelag voor de ploeg van Peter Wesselink, dat in de absolute slotfase van de competitie nog serieus aan de bak moet om p/d wedstrijden te ontlopen.


Urk begon slap aan de confrontatie met Rijnvogels. Op alle fronten was de thuisploeg de meerdere. Na een aantal speldenprikken, was de openingstreffer van Tom Bijen een logisch gevolg van het vertoonde veldspel. Urk mocht nog blij zijn dat het bij 1 treffer bleef. Na 23 minuten verdubbelde Rijnvogels de voorsprong. Deze keer was het Maarten Reyneveld die het leer van afstand achter Richard Strijker schoot. Riekelt Nentjes kreeg een mogelijkheid om Urk dichterbij te brengen, maar vond doelman Pim van de Plas op zijn weg. Urk blafte wel maar was eenvoudigweg te timide om écht te bijten. Nog voor de rust werd bereikt liep Rijnvogels verder weg. Peer van Paasen zorgde met de 3 – 0 ervoor dat Rijnvogels al vroeg in een zetel kwam te zitten. Een zeer matig eerste bedrijf werd afgesloten met een teleurstellende tussenstand.


Tijdens de rust greep de staf hard in. Op liefst 4 posities kwamen andere namen te staan. Pieter Brands, Riekelt Jan Brands, Riekelt Nentjes en Lucas Tol bleven achter in de kleedkamer. Hun vervanger waren Jarno van Essen. Lubbert Post, Lucas Nagel en Klaas Romkes. Het aangeslagen Urk zou de resterende minuten er nog een wedstrijd van moeten maken. Acht minuten was het vervolg onderweg toen captain Bennie Dunnink met een terechte rode kaart kon vertrekken. Het gevolg was wel dat Urk met 10 man de enorme klus moest vervolgen. Met meer aanvallend intenties dan voor rust werd in ieder geval gestreden voor een beter resultaat. Na 68 minuten zorgde Jarno van Essen ervoor dat zijn ploeg nog enigszins hoop mocht blijven koesteren. Even leek Rijnvogels onder de indruk te zijn, maar Peer van Paasen zorgde met zijn tweede doelpunt van de middag dat de punten in Katwijk bleven. Uiteindelijk droop Urk met een 4 – 1 nederlaag van het veld.

Rijnvogels – Urk 4 – 1 ( 3 – 0 )
1 – 0 Tom Bijen 9 e
2 – 0 Maarten Reyneveld 22 e
3 – 0 Peer van Paasen 42 e
3 – 1 Jarno van Essen 67 e
4 – 1 Peer van Paasen 83 e

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133