Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Urk medekoploper na ruime winst op Staphorst

Het vlaggenschip van Urk is na 4 competitieronden nog steeds ongeslagen in de Derde Divisie. Onder tropische omstandigheden behaalde de formatie van Peter Wesselink een niet verwachte ruime zege. Over 90 minuten gezien was Urk dodelijk effectief en wist zo door te dringen naar de top van de ranglijst.


Daar zag het aanvankelijk niet naar uit! Al na twee minuten kreeg Staphorst de eerste mogelijkheid na balverlies in de achterste linie van Urk. Sander de Grote kwam een teennagel tekort om de score open te breken. In de beginfase liep het niet echt crescendo bij Urk. De thuisploeg zorgde overduidelijk voor het meeste gevaar. Julius Duit knalde de bal na een goed lopende aanval in het zijnet. Uit het niets kwam Urk op voorsprong. Een te korte terugspeelbal werd een prooi voor Lucas Tol. Die wachtte netjes op de mee opgekomen Jarno van Essen en die pakte het cadeautje vakkundig uit! Even leek Staphorst van slag van deze tegenvaller. Echter de ploeg herpakte zich en kreeg via de geheel vrijstaande Sander de Grote een levensgrote kans op de gelijkmaker. In de tegenaanval verzuimde Lucas Tol de trekker over te halen. Ondanks de hitte werd er ineen hoog tempo gespeeld. Damain Schra werd de diepte ingestuurd en diens voorzet kwam voor de voeten van Martijn Brakke. Deze zag geen kans om deze mogelijkheid te verzilveren. En nog was de koek niet op. Klaas Romkes voorkwam een Staphorst treffer door een kopbal van Julius Duit van de doellijn te werken. De geelhemden verdienden absoluut de gelijkmaker, maar vergat zichzelf te belonen. Tegen de verhoudingen, maar met een 0 – 1 voorsprong brak de rust aan voor de bezoekers uit Urk.


Wie dacht dat Staphorst na de thee de duimschroeven zou aandraaien kwam bedrogen uit. Allereerst zag Jarno van Essen terecht een goal worden afgekeurd wegens buitenspel. Hierna brak er een aantal uiterst effectieve minuten aan voor de equipe van Peter Wesselink. Na een handsbal binnen de beruchte lijnen mocht Klaas Romkes vanaf 11 meter aanleggen. Zijn trap was fenomenaal en vloog als een raket in de bovenhoek boven de kansloze keeper Anthonie van Zaltbommel. Drie minuten later besliste Urk de wedstrijd toen de weggestuurde Jarno van Essen de Staphorst keeper omspeelde en beheerst scoorde. Nauwelijks bijgekomen van deze mokerslag moest Staphorst een nieuwe domper incasseren. Opnieuw was Jarno van Essen de bomber en wist zo een hattrick te produceren. Staphorst stond erbij en keek er naar en leek murw gebeukt. De hitte leek bij sommigen binnen de lijnen haar tol te eisen. Aan beide kanten werden de nodige wissels ingebracht. De ingevallen Martin van ’t Ende geselde nog wel de dwarsligger. Een eretreffer leek de thuisploeg niet gegund. Andreas Gnodde zag na een goede actie zijn schot uiteenspatten op de vuisten van de keeper. Toch zou Martin van ’t Ende voor de lang uitgebleven eretreffer zorgen. Bij de tweede paal tikte hij een voorzet van Hooikammer binnen. Verder dan dat kwam de thuisploeg niet. Het Staphorster vizier stond overduidelijk niet op scherp deze middag. Urk daarentegen was uiterst doeltreffend en kon met een driepunter het Noorderslag verlaten. Met een tevreden gevoel kon men terugkijken naar deze op papier zware uitwedstrijd. Toch zijn er nog genoeg verbeterpunten, maar door deze driepunter is Urk gedeeld koploper in de Derde Divisie. En daar had niemand na de grillige voorbereiding rekening mee gehouden.


Staphorst – Urk 1 – 4 ( 0 – 1 )
0 – 1 Jarno van Essen 19 e
0 – 2 Klaas Romkes 52 e ( penalty )

0 – 3 Jarno van Essen 55 e
0 – 4 Jarno van Essen 59 e
1 – 4 Martin van ’t Ende 77 e

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133