Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Urk moet opnieuw buigen voor Rijnvogels

Voor eigen publiek is het Urk voor de vierde opeenvolgende keer niet gelukt om de punten op de Vormt te houden. In een gelijkopgaande eerste bedrijf liet de formatie van Peter Wesselink zich na de thee toch verrassen door Rijnvogels, dat uiteindelijk verdiend wist te winnen!

Het begin was hoopgevend, Urk zette de druk er langzaam op bij de bezoekers en kreeg enkele mogelijkheden. Toch was het Rijnvogels dat als eerste toesloeg. Een terugspringende bal op de paal werd in de rebound vakkundig binnen gewerkt door Peer van Paasen. Urk was even van slag en was in het vervolg slordig aan de bal. Voor het oog leek het erop dat Rijnvogels geen wonderploeg had en Urk hier zeker kansen tegen zou krijgen. Een goedkoop meegekregen penalty, nadat Lucas Schraal binnen de beruchte lijnen onderuit werd gehaald, werd feilloos benut door Jarno van Essen. Meteen daarna leek Urk zelfs op voorsprong te komen, maar Lucas Schraal zag dat zijn kopbal te krachteloos was om keeper Pim van der Plas te verrassen. Derhalve brak de rust aan met een gelijke stand. In de pauze was ieder die Urk een warm hart toedraagt het erover eens dat Urk zeker kans had op meer.

Na de pauze kon deze gedachte al gauw in de koelkast worden gezet. Tom Bijen knikte van dichtbij doeltreffend raak. Het antwoord van Urk kwam al snel. Weggestuurd door Lucas Tol schoof Lucas Schraal de bal hard en zuiver tegen de touwen. Hierna brak een fase aan dat Rijnvogels overduidelijk het initiatief naar zich toetrok. Bennie Dunnink haalde eerst nog een bal van de doellijn. Niet veel later moest Urk het antwoord schuldig blijven nadat Peer van Paasen zijn tweede goal op het wedstrijdformulier zette. Opnieuw moest Urk in de achtervolging. Dit bleek helaas ijdele hoop te zijn. Nauwelijks 4 minuten later lag doelpunt nummer 4 achter Richard Strijker. Cees Jan van den Oever haalde verwoestend uit en leek daarmee de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Met een drietal wissels werd nog een poging ondernomen om de stand een dragelijker aanzien te geven. Alle goede bedoelingen ten spijt en ondanks de niet aflatende inzet, lukte het Urk niet om dichterbij te komen. Voor de vierde keer op rij werd Urk op eigen veld in de hoek gezet. En dat is iets wat ongelofelijk pijn doet.

Urk – Rijnvogels 2 – 4 ( 1 – 1 )
0 – 1 Peer van Paasen 19 e
1- 1 Jarno van Essen 43 e ( penalty )
1 – 2 Tom Bijen 53 e
2 – 2 Lucas Schraal 54 e
2 – 3 Peer van Paasen 70 e
2 – 4 Cees Jan van den Oever 74 e

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133