Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Urk ontvangt aangeslagen IJsselmeervogels

De hoofdmacht van Urk krijgt zaterdag bezoek van de gedoodverfde titelkandidaat IJsselmeervogels. De meest gelauwerde amateurclub van Nederland is nog altijd niet zeker van promotie naar de zo fel begeerde Tweede Divisie. Vooralsnog heeft het in Volendam, Genemuiden en in mindere mate Sparta Nijkerk de nodige concurrentie. Gert Jan Karsten weet als oud – Urk trainer maar al te goed dat zijn ploeg zaterdag vol aan de bak moet. Immers Urk is er veel zo niet alles aan gelegen om het ‘grote’ IJsselmeervogels voor de tweede keer dit seizoen het vuur na aan de schenen te leggen. De Urker messen zijn geslepen voor de naderende krachtmeting met de rooien!

Heenwedstrijd eindigde onbeslist
De heenwedstrijd eindigde in een 1 – 1 gelijkspel. Een pover eerste bedrijf leverde een 1 – 0 achterstand op voor Urk. Na de thee kwam de equipe van Peter Wesselink als herboren uit de kleedkamer. Met meer aanvallende intenties dan de eerste 45 minuten werden de Urker duimschroeven aangedraaid. Het gevolg was dat de opgelopen achterstand werd gelijk getrokken. IJsselmeervogels leek te wankelen en kansen over en weer bleven onbenut. Met de uiteindelijke puntendeling kon Urk tevreden zijn.

Druk om te promoveren is enorm
Bij IJsselmeervogels is de drang om volgend seizoen weer te mogen uitkomen in de Tweede Divisie enorm. In dat geval keert de derby tegen Spakenburg ook weer terug. En dat is iets wat gigantisch leeft bij de ambitieuze club uit Bunschoten – Spakenburg. Niet voor niets hebben de rooien een enorme begroting voor de eerste selectie. Meer dan 1 miljoen euro is er gereserveerd om zo de sprong naar de Tweede Divisie te realiseren. Dat zijn bedragen waar een paard de hik van krijgt. We hebben het inderdaad over amateurvoetbal. Het eventueel mislopen van de titel zou desastreus zijn voor velen die de Vogels een warm hart toedragen. Vooralsnog gaat het niet zo soepel als verwacht en liggen er enkele jagers op de loer, wachtend om genadeloos toe te slaan.

Urkers blijven nuchter
Op Urk daarentegen blijven ze nuchter en willen ze lekker meedraaien in de Derde Divisie. Dit lijkt ook dit seizoen weer te worden gerealiseerd en dat is iets waar we met z’n allen beretrots op mogen zijn! Trainer Gert Jan Karsten staat wekelijks onder de druk van het moéten presteren. Dit in tegenstelling van Peter Wesselink die onder heerlijke omstandigheden zijn ding mag blijven doen. Denk dat het voor een trainer een oase van rust is om onder deze omstandigheden te mogen werken. Trainer op Urk te mogen zijn is zo slecht nog niet!

Slechte generale
De generale richting de wedstrijd tegen Urk leverde IJsselmeervogels geen punten op. Dit betekende de derde opeenvolgende nederlaag voor de ambitieuze club. Deze keer was FC Rijnvogels de stoorzender. Opnieuw dus een kater om te verwerken en de frustraties worden met het uitblijven van resultaten met de week groter. De enige meevaller was het verlies van koploper Volendam en het gelijke spel van Genemuiden. Hierdoor mag de trots van Bunschoten- Spakenburg nog enige hoop blijven koesteren. Voorwaarde is dan wel dat de resterende 4 duels allemaal gewonnen moéten worden! En dan nog is IJsselmeervogels afhankelijk van de resultaten elders.

Kostbaar punt
Urk pakte in de wedstrijd uit bij Eemdijk een kostbaar punt. In een meer spannende dan goede wedstrijd werd de strijd aangebonden met een directe concurrent. Met de pauze had Urk via een treffer van Lucas Schraal nog een minimale 0 – 1 voorsprong. Na de thee was het Eemdijk dat al snel wist te profiteren van niet goed ingrijpen en kwam middels een geplaatste kopbal van Sven Deen naast Urk. De wind en regen werkten ook niet mee. Door keihard te blijven werken hielden beide ploegen uiteindelijk 1 punt over en konden ze bij zowel Eemdijk als Urk wel leven met de puntendeling.

Nog een driepunter nodig
Om helemaal gerust de competitie uit te kunnen spelen zou een driepunter tegen IJsselmeervogels natuurlijk het allermooiste zijn! De druk staat er bij de rooien volledig op, terwijl men bij Urk in principe in alle rust kan toewerken naar de naderende kraker. Kan Urk voor eigen publiek het beste in zichzelf naar boven halen? Eén ding is zeker: de staf hoeft Urk voor deze wedstrijd niet te motiveren! De verwachting is dat er veel publieke belangstelling zal zijn en hopelijk worden deze verwend met een onvergetelijke wedstrijd. Aan het Urker publiek het verzoek om vanaf minuut 1 als echte twaalfde man achter de jongens te gaan staan.


Scheidsrechter van dienst is L. van Leeuwen. Samen met zijn assistenten de heren R. Broekman en L. Vos zal hij de clash, die om 15:00 uur losbarst, moeten leiden.

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133