Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Urk op bezoek bij strijdvaardig Staphorst

Voor Urk staat zaterdag de clash tegen onze sportvrienden van Staphorst op het speelprogramma. Sportpark het Noorderslag zal als decor dienen voor deze op handen zijnde topper. De ploeg van trainer Peter Wesselink staat een opponent te wachten die een speelwijze hanteert met veel strijd en diepgang. Voor het eigen fanantieke publiek wil deze karakterploeg maar wat graag de punten op het Noorderslag houden. Aan Urk de uitdaging om hier het op de juiste wijze mee om te gaan.


Feitjes Staphorst
Dit seizoen staat er bij Staphorst een nieuwe hoofdtrainer voor de groep. Joram Hendriks kwam Karlo Meppelink aflossen, die na slecht 1 seizoen moest wijken voor de 36 – jarige jonge talentvolle Hendriks. Samen met Paul Smid, Ewald Koster en Frans Nijstad zal de van SVZW overgekomen oefenmeester het niveau verder moeten opkrikken. Ruben Kin werd van Staphorst 2 weer overgeheveld naar de eerste selectie. Daarnaast trok Staphorst dit seizoen 7 spelers van buitenaf aan. Keeper Anthony van Zaltbommel kwam van Excelsior’31 en staat voor de zware opgave om Joric Maats te doen vergeten. Van Berkum kwamen Frank van den Burg en Martijn Brakke. Zowel van den Burg als Brakke zijn geen onbekenden voor Staphorst. Aleksandar Jankovic werd bij ACV weggeplukt. Rico Cordes maakte de move van Kickers Emden uit Duistland. Bij de buren van Alcides maakte Boye Keizer de overstap naar Staphorst. En tenslotte werd Diego van der Weide aangetrokken. De rappe vleugelaanvaller kwam over van HSC’21. Kortom, ook dit seizoen zal de club van voorzitter Benny Miggels op het eigen Noorderslag voor menig tegenstander weer een taaie tegenstander zijn! De gemiddelde leeftijd van Staphorst is volgens clubprofiel 26,5 jaar.


Wisselvallig seizoensstart
De resultaten bij de geelhemden van het nog prille seizoen zijn wisselvallig. Na 3 competitieronden heeft de ploeg evenzoveel punten weten te halen. In de vorige speelronde moest Staphorst naar Katwijk en trof daar FC Rijnvogels aan. Staphorst kon de verrassende thuiszege een week eerder tegen IJsselmeervogels geen vervolg geven. De geel – blauwen gingen met een 2 – 1 nederlaag de bietenbrug op. Binnen het half uur liep de thuisploeg weg naar een 2 – 0 voorsprong. Donkere wolken leken zich af te tekenen voor de bezoekers. Toch bracht Daimen Schra nog voor de pauze de spanning terug. Wat Staphorst in het vervolg ook ondernam, er kwam geen verandering meer in de stand. Hiermee was de tweede uitnederlaag een feit. Staphorst trainer Joram Hendriks was dan ook niet tevreden over zijn ploeg. We lieten het met name voor rust een periode afweten, met alle gevolgen van dien. De tweede helft was weliswaar beter en het opportunistische spel oogde dreigend, resultaat bleef uit. Eén helft scherp zijn is niet genoeg op Derde Divisie niveau. Na de geleden nederlaag in Katwijk is er zeker nog geen paniek bij de gemoedelijke club uit Staphorst. Integendeel zou ik haast zeggen! De verwachting is dan ook dat Staphorst uit is op eerherstel. Dat het kan spoken op het Noorderslag weten we maar al te goed.

Urk vol vertrouwen naar Staphorst
Bij Urk staat het er qua puntenaantal beter voor. De generale naar komende zaterdag leverde de equipe van Wesselink het maximale resultaat op. Het ambitieuze Sparta Nijkerk werd op een nederlaag getrakteerd. Met een heerlijke pot voetbal werd het talrijk opgekomen publiek verwend met een attractieve wedstrijd, waarbij de doelpunten als rijpe appels van de bomen vielen. Aan het eind van de rit waren er 7 goals te bewonderen geweest. Vier daarvan kwamen op conto van Urk en drie treffers werden door de ploeg uit Nijkerk geproduceerd. Door dit resultaat heeft Urk 7 punten bijeen weten te spelen en staat het op een gedeelde 2 e plaats. Met opgeheven hoofd en het overtuigd zijn van zichzelf reist Urk vol vertrouwen af naar de kop van Overijssel. Kortom, kan Urk haar ongeslagen status behouden na het bezoek aan Staphorst?

Het duel op sportpark het Noorderslag begint om 14.30 uur en zal onder leiding staan van scheidsrechter Nick Tunnissen Aan de zijlijn zal de leidsman worden bijgestaan door de heren Groenbroek en Vos. Genoeg redenen voor de trouwe twaalfde man om de autorit naar Staphorst te maken en de jongens te ondersteunen voor een positief resultaat. De navigatie kan op het volgende adres worden ingesteld:

Sportpark het Noorderslag
Parallelweg 27
7951 AT Staphorst

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133