Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Urk op bezoek bij titelkandidaat Sparta Nijkerk

Het Urker vlaggenschip treft zaterdag in de tweede uitwedstrijd van het kalenderjaar 2024 Sparta Nijkerk. De bespelers van sportpark de Ebbenhorst is er veel aan gelegen de ploeg van Peter Wesselink pootje te lichten. Aan Urk de schone taak om dit Nijkerkse voornemen te verijdelen.


Spectaculaire heenwedstrijd
De heenwedstrijd wist Urk na een spannend onderonsje met 4 – 3 te winnen. In een waar spektakelstuk wist Urk uiteindelijk drie punten over te houden tegen titelkandidaat Sparta Nijkerk. Aanvankelijk leek het er niet op dat de punten op de Vormt zouden blijven. De bezoekers deelden met name de eerste 45 minuten de lakens uit. Dat de formatie van Peter Wesselink halverwege de wedstrijd op gelijke hoogte stond mocht gerust een wonder heten. Na de thee herpakte Urk zich en wist uiteindelijk de oranjehemden over de knie te leggen. Grote man aan Urk zijde was Klaas Romkes. Met drie treffers werd Klaas het goudhaantje en niet onterecht tot man of de match uitgeroepen! Voor eenzelfde scenario zouden we vooraf direct tekenen.


Sparta motor warm gedraaid
Bij Sparta Nijkerk is na een moeizame start de motor inmiddels geheel warm gedraaid, wat heeft geresulteerd in een flinke opmars naar de bovenste regionen. De formatie van de na dit seizoen vertrekkende Eric Speelziek is op eigen veld bovendien ongeslagen. Alleen HSC’21 kreeg het op zaterdag 30 september voor elkaar om met 1 punt Nijkerk te verlaten. Heel concreet kunnen we dus stellen dat het een zware middag gaat worden tegen een getergd Sparta Nijkerk! Want getergd zullen ze zijn, na de onverwachte nederlaag welke Sparta Nijkerk vorige week opliep bij FC Rijnvogels. Al snel wisten de gastheren via Nabil Hadidi het net te vinden. De oranjehemden uit Nijkerk probeerden uit alle macht langszij te komen, maar kregen vlak voor de pauze doelpunt nummer twee om de oren. Verre van tevreden werd met een 2 – 0 achterstand de kleedkamer opgezocht. Na de pauze moest Sparta Nijkerk aan de bak op de opgelopen schade te herstellen. Echter het duurde tot de 70 e minuut alvorens Jesse Buitenhuis de hoop terugbracht in de Nijkerkse harten. Deze hoop werd luttele minuten na de aansluitingstreffer de grond weer ingeboord. Vanuit een perfect uitgevoerde vrije trap werd het verschil weer op twee goals gebracht. De resterende tijd was Sparta Nijkerk niet bij machte om het tij te keren en verloor zo 3 kostbare punten om de strijd bovenin de ranglijst.


Goede generale
Urk trof in rode lantaarndrager ODIN’59 een gewillige opponent. Na 5 wedstrijden zonder zege op eigen veld, moest de ploeg uit Heemskerk de eerste 45 minuten op alle fronten haar meerdere erkennen in een zeer gedreven thuisploeg. Eenzelfde spelbeeld na de thee. Urk heerste en breidde de stand middels Lucas Schraal en Klaas Romkes zelfs uit naar 4 – 0. Tussendoor kon het aanwezige publiek genieten van enkele staaltjes hogeschoolvoetbal. Kortom, ODIN’59 kwam op het juiste moment voorbij en het resultaat, maar met name het vertoonde spel geeft zeker vertrouwen voor het vervolg van de competitie! Als Urk hetzelfde kan opbrengen tegen Sparta Nijkerk, dan mag de hoop op een positief resultaat zeker aanwezig zijn!


Namens de KNVB is scheidsrechter Kieft afgevaardigd om deze belangrijke wedstrijd die om 15:00 uur zal losbarsten, in goede banen te leiden. Rest mij om alle aanwezigen een onderhoudende en sportieve wedstrijd toe te wensen.

Urk supporters die de jongens willen ondersteunen om Nijkerk met een positief resultaat te verlaten, de navigatie kan op het volgende adres worden ingesteld:

Sportpark de Ebbenhorst
Nachtegaalsteeg 1|
3862 WJ Nijkerk

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133