Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Urk op jacht naar derde thuiszege op rij!

Speelronde 5 staat Urk als gastheer in VVSB opnieuw een heuse krachtmeting te wachten! Ondanks de lage positie op de ranglijst wordt de ploeg uit Noordwijkerhout door de kenners de nodige voetbalbagage toegedicht. In VVSB treft Urk een tegenstander waartegen in competitieverband nog nooit is gespeeld. Urk gaat als gedeeld koploper tegen de ploeg uit de Bollenstreek op jacht naar de derde thuiszege op rij!

Feitjes
VVSB voluit Voetbal Vereniging Sint Bavo is een club uit Noordwijkerhout. De clubkleuren zijn paars – geel. VVSB werd op 26 oktober 1931 opgericht. De naam verwijst naar het voormalige psychiatrische inrichting Sint Bavo, waar een aantal personeelsleden het initiatief namen om een voetbalvereniging op te richten. De eerste periode werd dan ook gespeeld op een veld gelegen op het veld van de inrichting. Naarmate de jaren voorbij gingen kreeg VVSB de beschikking over een eigen sportpark. In 2022 / 23 werd voor het laatst standaard op zondag gespeeld door het eerste elftal. Vorig seizoen kwam VVSB uit in de Derde Divisie zondag. Met ingang van dit seizoen is er geen onderscheid meer en zijn zaterdag en zondagclubs regionaal ingedeeld. De formatie uit Noordwijkerhout eindigde vorig seizoen als tweede en speelde nacompetitie voor promotie naar de Tweede Divisie. In de halve finale vond de ploeg haar Waterloo. Trainer Wilfred van Leeuwen, die zijn derde jaar ingaat, zag een horde spelers vertrekken. Daartegenover kwamen 7 spelers van buitenaf en stroomden vanuit O – 23 en O – 19 een viertal spelers door naar de selectie.

Magere resultaten
De tot nu toe behaalde resultaten zijn erg mager te noemen. Uit 4 gespeelde duels wist VVSB slechts 1 punt te halen. Maar laat Urk niet de fout maken om deze ploeg te onderschatten. Vorige week trof VVSB op eigen veld FC Rijnvogels uit Katwijk. De streekderby eindigde in een 2 – 3 zege voor de bezoekers. Op basis van de eerste 45 minuten was de zege voor de Katwijkers verdiend. Bij de rust was de stand 0 – 2. VVSB trainer deed in de pauze wat nodig was en bracht er een extra aanvaller bij. Dit resulteerde na de hervatting in de aansluitingstreffer, waardoor het weer een echt duel werd op sportpark de Boekhorst. VVSB drong aan, maar kon niet voorkomen dat Rijnvogels uitliep naar 1 – 3. Middels een benutte penalty kwam VVSB toch nog dichterbij, wat een vermakelijke slotfase opleverde. Echter, wat VVSB ook probeerde, er kwam geen wijziging meer in de stand. Hierdoor bleef de thuisclub met lege handen achter.

Uiterst effectief Urk
Urk reisde af naar de kop van Overijssel om daar de degens te kruisen met het stugge Staphorst. De beginfase was overduidelijk voor Staphorst. Enkele dotten van kansen werden om zeep geholpen. Uit het niets kwam Urk op voorsprong. Lucas Tol onderschepte een tekort teruggespeelde bal en legde deze keurig breed op Jarno van Essen die het cadeautje dan ook vakkundig uitpakte en zijn ploeg op voorsprong bracht. Ondanks de warmte werd het duel in de hoogste versnelling afgewerkt. Beide ploegen kregen nog kansen op meer, maar tegen de verhoudingen in brak de pauze aan met een 0 – 1 voorsprong. Na de thee stelde Urk in korte tijd orde op zaken en liep weg naar een comfortabele 0 – 4 voorsprong. Staphorst was in enkele minuten murw gebeukt door een uiterst effectief Urk. In de slotfase maakte invaller Martin van ’t Ende de eretreffer voor zijn ploeg, maar dat was slechts voor de statistieken. De ploeg van Peter Wesselink had zichzelf een uitstekende dienst bewezen! Voor de gastheren uit Staphorst was deze nederlaag een hard gelag. Urk daarentegen verliet met een driepunter het Noorderslag.

Voor elkaar door het vuur gaan
Voor eigen publiek zal de thuisploeg alles in het werk stellen om de positieve flow waarin het verkeert een vervolg te geven. Dat kan alleen als er 90 minuten lang vanuit een goede organisatie en het voor elkaar door het vuur gaan gespeeld zal worden. De verwachting is dat er veel toeschouwers zullen afkomen op de derde thuiswedstrijd van dit seizoen. Hopelijk worden deze niet teleurgesteld en krijgen ze een heerlijke wedstrijd onder ogen waarbij sportiviteit uiteraard hoog in het vaandel mag staan.

Scheidsrechter Maarten Spoon is door de KNVB afgevaardigd om de wedstrijd, die om 15:00 uur begint, te leiden.

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133