Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Urk pakt bonuspunten in Nijkerk

Urk heeft titelkandidaat Sparta Nijkerk op eigen veld weten te verrassen door met 1 – 2 te winnen. Weliswaar was de thuisploeg de bovenliggende partij, maar een voor iedere meter ( kunst) gras vechtende Urker ploeg mocht na 90 minuten een driepunter bijschrijven. Lucas Schraal was met twee doelpunten het goudhaantje bij de ploeg van Peter Wesselink.


Onder optimale omstandigheden liet scheidsrechter Kieft om 15:00 uur aftrappen. De beginfase was het aftasten, maar al gauw liet Sparta Nijkerk zien dat ze over behoorlijke wat voetballende bagage beschikken. Urk speelde geconcentreerd en gaf hoegenaamd niets weg. Binnen het kwartier leek het noodlot toe te slaan. Jesse Buitenhuis werd gelanceerd en kruiste heel diplomatiek voor de inkomende Iede den Dulk langs. Die kon hierdoor niet voorkomen dat hij zijn tegenstander raakte en deze liet zich gewillig vallen. De toegekende penalty werd genomen door Mark van der Weijden. Zijn schot werd echter katachtig uit de hoek geranseld door Richard Strijker. Urk vatte moed uit deze meevaller en kwam na 33 minuten spelen op voorsprong. Van afstand liet Lucas Schraal een pegel los op keeper Matthijs Swaneveld. Die verkeek zich op het schot en op hoogst kolderieke wijze belandde de bal achter de doellijn. Naast de gemiste elfmetertrap was dit de tweede meevaller voor Urk. Het leek erop dat de bezoekers met een voorsprong de rust zouden bereiken. Echter in het zicht van de haven kopte Kiyjano Hugo de bal vanuit een corner keihard achter Richard Strijker.


Na de hervatting kwam Auke Kaptijn de geblesseerde Richard Strijker aflossen. Auke liet zich in het vervolg goed gelden en bleek een prima vervanger voor Strijker te zijn! Er zouden nog 45 onderhoudende minuten volgen. De rode kaart voor Kiyjano Hugo leek cruciaal te worden voor het vervolg van de wedstrijd. Lucas Schraal kreeg vrije doorgang maar werd op het laatste moment vastgepakt door de centrale verdediger. Scheidsrechter Kieft kon niets anders doen dan de nummer 18 van het veld te verwijderen. Toch was Sparta Nijkerk niet van plan zich naar de slachtbank te laten leiden. Met vereende krachten zocht men daar waar mogelijk de aanval. Urk zou geduldig moeten blijven en loeren op de kansen die ongetwijfeld zouden komen. Toch bleef de wedstrijd op en neer gaan en was in deze fase het aankijken meer dan waard! De beloning viel in de slotfase. Middels een perfect uitgevoerde uitval werd Lucas Schraal weggestuurd. Die liet zijn naaste bewaker zijn hielen zien en schoot zijn ploeg tot grote vreugde van een ieder die Urk een warm hart toedraagt naar de overwinning. Na enige minuten blessuretijd floot scheidsrechter Kieft het duel naar het verleden. Urk kon een heerlijke driepunter bijschrijven aan het totaal en heeft zichzelf een uitstekende dienst bewezen!

Sparta Nijkerk – Urk 1 – 2 ( 1 – 1 )
33 e Lucas Schraal 0-1
45 e Kiyjano Hugo 1-1
89 e Lucas Schraal 1-2

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133