Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Urk pakt kostbaar punt bij Eemdijk

Urk heeft een verdienstelijk gelijkspel weten te halen tegen Eemdijk. Via Lucas Schraal nam Urk nog wel een voorsprong. Na de rust herstelden de gastheren de opgelopen schade al gauw door de gelijkmaker tegen de touwen te koppen. In die stand kwam geen verandering meer, waardoor Urk met een punt sportpark de Vinken verliet.

Urk moest het in de belangrijke wedstrijd tegen Eemdijk zonder de sterkhouders Bennie Dunnink en Jan Ras doen. Een hard gelag, maar desalniettemin was er voldoende spirit bij de groep aanwezig om de confrontatie met de concurrent uit Bunschoten – Spakenburg vol vertrouwen aan te gaan! De thuisploeg opende sterk en kreeg meteen twee mogelijkheden om de score open te breken. Naarmate de minuten weg tikten kreeg Urk ook meer greep op de groenhemden. Een vlot lopende aanval eindigde met een schot van Johannes Schrijver. De poging van de ijverige middenvelder ging maar net naast. Een minuut later kwam Urk goed weg nadat Jeffrey van den Dikkenberg de paal trof. Na 20 minuten kwam de formatie van Peter Wesselink op voorsprong. Een foutieve terugspeelbal werd vakkundig tegen de touwen gewerkt door Lucas Schraal. In deze fase was Urk bovenliggend. Echter, de slechte staat van het kunstgras, waar beide partijen overigens nadeel van hadden, had toch wel de nodige invloed op het spel. Tegen de rust aan liet Urk de teugels weer wat vieren en kreeg het daardoor weer lastiger. Desalniettemin werd de eerste helft met een voorsprong afgesloten.


Nauwelijks was de tweede helft onderweg of Eemdijk kwam langszij. Halfbakken ingrijpen aan Urker zijde zorgde ervoor dat Sven Deen kon raak koppen. Even was Urk de kluts kwijt en leek de thuisploeg zelfs op voorsprong te komen. Het was aan het knollenveld te danken dat deze kans onbenut bleef. Niet dat het allemaal overtuigend was, maar Eemdijk bleef de ploeg waar de meeste dreiging vanuit ging. Een slippertje van Johannes Schrijver kon goed gemaakt worden door Iede den Dulk. Vlak voor de doellijn kon de centrale verdediger erger voorkomen. Ondertussen probeerden beide ploegen er het beste van te maken. Met een drietal verse krachten wilde Peter Wesselink zijn ploeg van meer drive voorzien. Het kon nog beide kanten op vallen, verschil leverde het uiteindelijk niet op. De wind en bij vlagen regenachtige omstandigheden werkten ook niet mee om er meer van te maken. Met hard werken wist Urk aan het einde van de rit 1 kostbaar punt over te houden en kon daar tevreden mee zijn.

Eemdijk – Urk 1 – 1 ( 0 – 1 )
0 – 1 Lucas Schraal 20 e
1 – 1 Sven Deen 47 e

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133