Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Urk Rodé Vis Plus onder de vlag van SV Urk!

Eigenlijk hoeft het G-voetbal (zoals het voorheen heette) geen nadere toelichting. Maar omdat we vanaf dit seizoen officieel onder SV Urk vallen, grijpen we toch maar even de gelegenheid aan om wat meer over onszelf te vertellen. En over de plannen voor de toekomst.

Het G-voetbal is er speciaal voor voetballiefhebbers met een lichamelijke en/of een verstandelijke beperking en is al meer dan 20 jaar een begrip op Urk en omstreken. En dit is dan ook meteen de laatste keer dat we deze benaming gebruiken want sinds vorig jaar gebruiken we de naam voetbal Plus! De G stond voor gehandicapt maar dat zijn onze spelers allerminst. Het zijn juiste spelers met bijzondere mogelijkheden vandaar deze nieuw naam Plus!

Sinds jaar en dag mag onze selectie zich verheugen in de sponsoring van het mooist zalmbedrijf van de wereld: Rodé Vis. En daarnaast ook in een trouw team van trainers en begeleiders, die bij toerbeurt elke week weer klaar staan voor de trainingen en toernooien. Jarenlang viel voetbal Plus onder ZVV Urk. Maar er waren al een poosje plannen om onder de vlag van SV Urk uit te gaan komen en toen dit jaar de gesprekken concreet werden, kon eigenlijk heel snel de wens van SVU maar ook onze wens in vervulling gaan. We willen dit seizoen gebruiken om aan elkaar te wennen en om samen te kijken hoe we de toekomst in willen. Deze maanden moeten er allemaal formele dingen geregeld worden zoals het lidmaatschap van de KNVB, de contributies, overleg met de sponsor en noem maar op.

SVU heeft er dus een commissie bij: Voetbal+. Kobus Kaptijn en Hendrik Brands geven leiding aan deze commissie die verder bemand wordt door Albert Visscher, Albert Barends, Jelle Kapitein en William de Boer. Kobus en William brengen vanuit hun dagelijks werk de nodige expertise in met betrekking tot de doelgroep.

Voorlopig verandert er nog niet heel veel. De trainingen vinden net als voorgaande jaren deels op het veld plaats en deels in Sporthal De Schelp. En ook dit jaar zullen de wedstrijden vooral plaats vinden door aan toernooien deel te nemen op het veld en in de sporthal. Helaas ligt nu alles weer even stil vanwege de door de overheid genomen coronamaatregelen.

Dit seizoen zullen we samen met SV Urk bespreken hoe we de toekomst zien. We hebben momenteel een selectie van 24 spelers van 12 tot 38 jaar. We hebben twee niveaus, te weten B- en C-niveau. We gaan onderzoeken of we ook aan de slag kunnen met A-niveau. De verschillende niveaus die gehanteerd worden door de KNVB zijn:

Niveau A

 • Volledig besef van de regels van de KNVB
 • Goed kunnen samenspelen
 • Goede lichamelijke conditie
 • Spanning van een wedstrijd goed aankunnen
 • Goede technische vaardigheden en spelinzicht

Niveau B

 • Aanpassing in de moeilijkste regels
 • Kunnen samenspelen
 • Redelijke lichamelijke conditie
 • Kunnen verwerken van de spanning
 • Redelijke technische vaardigheden en spelinzicht

Niveau C

 • Verdere vereenvoudiging van de regels
 • Begeleidende rol van de scheidsrechter op speltechnisch en sociaal vlak
 • De overige criteria gelden ook, maar wel in mindere mate
 • Tevens is sprake van een duidelijk leermoment voor de voetballers, zodat zij beter inzicht krijgen in het voetbalspel

We willen meteen de oproep doen dat er plaats is binnen deze mooie afdeling. Dat kan door doorstroming vanuit andere afdelingen van SV Urk maar dat kan uiteraard ook van buiten de club. Dus als vaders of moeders van een kind met een beperking dit stuk lezen en nieuwsgierig geworden zijn naar de mogelijkheden kunnen contact opnemen. Voetbal plus is er voor jongens en meiden vanaf 12 jaar en voor mannen en vrouwen zonder leeftijdsbeperking.

Namens de Commissie Voetbal+

Kobus Kaptijn

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133