Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Urk speelt topper bij Genemuiden

Na de spectaculaire zege op Volendam, staat de formatie van Peter Wesselink in Genemuiden opnieuw een tegenstander van formaat te wachten. De promovendus uit tapijtcity is bezig aan een indrukwekkend seizoen en draait alsof het de gewoonste zaak van de wereld is mee in de top van de ranglijst. En dan te bedenken dat ze bij Genemuiden bij aanvang van dit seizoen uitspraken dat handhaving de doelstelling zou zijn. Na het positieve resultaat tegen Volendam is het opnieuw een enorme sportieve uitdaging om de nieuwe koploper van de Derde Divisie aan de Urker zegekar te binden. Eén ding is sowieso zeker, zowel Genemuiden als Urk hoef je voor deze wedstrijd niet te motiveren! De spreekwoordelijke messen zijn geslepen. Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig om een topwedstrijd te mogen verwachten waar alles op en aan zal zitten.


Aantrekkelijke heenwedstrijd
De heenwedstrijd wist Urk na 90 aantrekkelijke minuten met het kleinst mogelijke verschil naar zich toe te trekken. Vanuit een voortreffelijke organisatie werd Genemuiden bestreden. Lucas Schraal werd na 65 minuten uiteindelijk de matchwinnaar en bekroonde zo een collectieve teamprestatie. Daar zag het aanvankelijk niet naar uit. Weliswaar was het Urk waarvan in de beginfase de meeste dreiging vanuit ging, na een kwartier begon de wedstrijd te kantelen en werd Genemuiden dreigender. Het spel golfde op en neer en de vele toeschouwers verveelden zich geen moment. De eerste 45 minuten eindigende zonder treffers. Na de thee beloonde Lucas Schraal zijn sterke optreden, met na later bleek, de golden goal. Het spel was op de wagen en Genemuiden gooide alle schroom van zich af om langszij te komen. Diverse keren waren de bezoekers dicht bij de gelijkmaker evenzoveel malen kwam Urk met de schrik vrij. Tot aan de allerlaatste seconde was het billenknijpen voor de thuisploeg. Toen scheidsrechter Jurjen Kaper affloot had Urk de punten binnen.


Onverwachte periodetitel
Naar aanloop van de kraker speelde de ploeg van trainer René van der Weij een uitduel bij FC Rijnvogels. Genemuiden ging met maar één doel naar Katwijk, er zou en moest gewonnen worden om toch nog aanspraak te kunnen maken op de tweede periodetitel. Maar dan was het nog wel afhankelijk van de resultaten van Volendam en DOVO. Urk vervulde haar sportieve plicht en wist verrassend maar verdiend te winnen van Volendam. DOVO kwam niet verder dan een gelijkspel tegen VVSB, waardoor een uiterst effectief Genemuiden na de 0 – 3 zege bij FC Rijnvogels alsnog beslag wist te leggen op het toetje van de nacompetitie. Het seizoen is eigenlijk nu al geslaagd in de kop van Overijssel, maar nu ze zo goed meedraaien willen ze meer. Het lijkt er op dat Genemuiden, Volendam, Harkemase Boys en IJsselmeervogels gaan uitmaken wie de titel gaat opeisen.


Urk vloert Volendam
Urk moest het voor eigen publiek opnemen tegen titelkandidaat Volendam. De wijdbroeken kwamen nog wel op voorsprong. Binnen 3 minuten had Urk de opgelopen schade weer kunnen herstellen. Bij de pauze stond er een 1 – 1 tussenstand op het scorebord. Na de hervatting ontbrande het duel in alle hevigheid. Urk kwam opnieuw op voorsprong. Maar Volendam weigerde zich gewonnen te geven en ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. De druk nam zienderogen toe en het was dan ook geen wonder dat de oranjehemden na 66 minuten langszij kwamen. Beide ploegen namen geen genoegen met deze tussenstand. Volendam bleef aandringen en Urk profiteerde van de geboden ruimte. Invaller Jarno van Essen werd in de absolute slotfase twee keer weggestuurd en beide keren bleef Jarno opvallend koelbloedig. Met zijn twee treffers zette hij sportpark de Vormt in vuur en vlam. Toen scheidsrechter Marco Oosting het duel naar het verleden floot bleef het nog lang gezellig. Opnieuw had de brigade van Peter Wesselink laten zien dat het tegen goed voetballende ploegen uitstekend uit de voeten kan.


Krenten in de pap
De driepunter heeft een enorme boost gegeven aan de spelersgroep. Wedstrijden tegen Genemuiden zijn de krenten in de pap en reikhalzend wordt dan ook uitgekeken naar de confrontatie op sportpark de Wetering. Datzelfde mag gezegd worden van de twaalfde man van Urk. Ongetwijfeld zal deze in ruime mate aanwezig zijn om de jongens te steunen in hun missie!


Namens de KNVB is scheidsrechter Lars van Leeuwen afgevaardigd om de clash, die om 14:30 uur zal ontbranden, te leiden. Aan de zijlijn zal hij daarbij worden geassisteerd door de heren René Broekman en Tuncay Balta. Ik spreek de wens uit dat het arbitrale trio, samen met de aanwezige supporters mogen genieten van een ouderwetse affiche, waarbij sportiviteit zowel binnen als buiten de lijnen uiteraard hoog in het vaandel mag staan. Supporters die de autorit naar Genemuiden zullen maken, de navigatie kan op het volgende adres worden ingevoerd:

Sportpark de Wetering
Sportlaan 2
8281 CM Genemuiden

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print