Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Urk staat voor confrontatie met ASWH

Wedstrijddag 5 krijgt koploper Urk de reis naar Hendrik-Ido-Ambacht voor de kiezen. Een
behoorlijke rit voor de liefhebbers die het vlaggenschip van Urk een warm hart toedragen. De ploeg van Gert Jan Karsten kan fikse weerstand verwachten. Desalniettemin gaat Urk met een goed gevoel de confrontatie aan met ASWH.


Na degradatie een leegloop
ASWH, oftewel Altijd Sterker Worden Hendrik-Ido-Ambacht is in 1929 opgericht. In de loop der jaren heeft de club een imposante erelijst bijeen gevoetbald. Naast diverse kampioensschapen en districtsbekers, wist het ook beslag te leggen op het algeheel kampioensschap van Nederland. Kortom, ASWH heeft in het verleden veelvuldig van zich laten horen in het topamateurvoetbal. Vorig seizoen kon ASWH nauwelijks een rol van betekenis spelen en eindigde met een straatlengte achterstand als rode lantaarndrager in de Tweede Divisie. Dat was erg vervelend en er waren weinig hoogtepunten voor de ASWH aanhang. De degradatie hakte er behoorlijk in. Het merendeel van de selectie vertrok naar elders en er bleven maar weinig selectiespelers over. Om toch met een representatieve ploeg uit te kunnen komen in de Derde Divisie werden door de technische commissie meer dan twee handen vol nieuwe spelers aangetrokken. Voor trainer Sjoerd van der Waal dus een hele uitdaging om een geheel te maken van zijn jonge ploeg. Eerder was van der Waal 3 seizoenen assistent trainer. De samenwerking beviel van twee kanten zo goed dat hij nu is doorgeschoven als eindverantwoordelijke. Tot dusver is ASWH aan een wisselvallig seizoen bezig. In de doordeweekse competitiewedstrijd tegen Rijnvogels hield ASWH na met 1 – 1 te hebben gelijkgespeeld 1 punt over. Hiermee komt de aanstaande opponent van Urk op 5 punten uit 4 gespeelde duels.


Sereen rustig op Urk
We hebben het al vaker geschreven, hoe anders is het bij Urk. Je zou haast zeggen dat het sereen rustig is bij de promovendus. Weliswaar namen enkele oudgedienden afscheid, het doorschuiven van talentvolle spelers en de terugkeer van Lucas Tol en Jan Ras hebben de ploeg er alleen maar sterker op gemaakt. De ploeg van Gert Jan Karsten kende een bliksemstart en wist daarmee vriend en vijand te verbazen. Op Urk zijn ze dan ook in hun nopjes dat hun favorieten het zo goed doen tegen de doorgaans betaalde tegenstanders. Terwijl ASWH woensdag in actie kwam, speelde Urk een dag eerder bij ACV. In een wedstrijd die het bekijken meer dan waard was moest Urk voor de eerste keer deze competitie punten afstaan. Met een 1 – 1 gelijkspel verliet de brigade van Gert Jan Karsten het Catawiki sportpark. Ondanks puntenverlies kon Urk wel leven met dit resultaat. De ontwikkeling die Urk momenteel ondergaat zorgen ervoor dat de groep gemotiveerd naar Zuid – Holland afreist. Grote vraag blijft overeind staan hoe beide ploegen de doordeweekse wedstrijd hebben verwerkt. Kan Urk, dat het voordeel heeft dat het een dag langer rust heeft gehad dan ASWH, zichzelf andermaal opladen? Daarnaast moet worden afgewacht of routinier Riekelt Jan Brands, die tegen ACV ontbrak, weer van de partij zal zijn.


Namens de KNVB is scheidsrechter Nelissen aangesteld om dit treffen te leiden. Aan de zijlijn zal hij geassisteerd worden door de heren Tramper en van Velzen. De aftrap op sportpark Schildman zal om 15.00 zijn. Binnen de lijnen mogen de spelers 90 minuten hun beste beentje voorzetten. Hopelijk krijgen de aanwezige toeschouwers een spannende en sportieve wedstrijd onder ogen.

De die-hards die de jongens willen ondersteunen tegen ASWH, de navigatie kan op het volgende adres worden ingesteld:

Sportpark Schildman, Reeweg 75B, 3342 AA Hendrik – Ido – Ambacht

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133