Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Urk staat topper tegen Eemdijk te wachten

Er staan het vlaggenschip van sv Urk nog een aantal cruciale weken te wachten. Zo moeten de hobbels tegen achtereenvolgens Eemdijk, ONS Sneek, Berkum en SC Genemuiden nog overwonnen worden. Voorwaar geen makkelijk opgave, maar met de wetenschap dat er aan het einde van deze reeks wedstrijden iets unieks kan worden bewerkstelligd, is deze serie natuurlijk een heerlijke uitdaging voor de spelersgroep van trainer Gert Jan Karsten! 

Allereerst zullen de degens met onze sportvrienden van Eemdijk worden gekruist.  De groenhemden bezetten op dit moment de 4e plaats van de ranglijst en staan met 51 uit 26 gespeelde duels op 6 punten van koploper Urk. Heel concreet kunnen we stellen dat Eemdijk de wedstrijd tegen Urk zal aangrijpen om toch nog een rol van betekenis te kunnen spelen om de titel. De gastheren kunnen dus een tot het bot gemotiveerde tegenstander verwachten. 

In aanloop naar deze kraker speelde Eemdijk op eigen veld tegen HZVV. In een weinig verheffend eerste bedrijf nam de thuisploeg via Rick Blokhuis de leiding. Na de pauze kwam HZVV door een treffer van Kelly Joao weer langszij. Toch was het Eemdijk dat uiteindelijk via de rappe  Argjend Selemi de zege op wist te eisen en zo de ploeg uit Hoogeveen aan de Bunschoter zegekar wist te binden. Door deze driepunter zit de ploeg van trainer Willem Tromp op het vinkentouw en wacht op misstappen van de concurrenten. Met het nodige zelfvertrouwen gaat Eemdijk de confrontatie aan met de lijstaanvoerder!

Urk daarentegen moest naar Nijkerk om daar tegen laagvlieger NSC aan te treden. Op een droog en hobbelig veld speelde Urk, met name de eerste helft, erg slordig. Veelal werd de lange bal gehanteerd wat evenzoveel keer balverlies opleverde. Urk was niet in staat haar wil op te leggen aan de tegenstribbelende ploeg uit Nijkerk. Het gevolg was een heel matige wedstrijd! NSC nam door Yannick Cornelisz brutaal een 1 – 0 voorsprong. Vlak voor de pauze kwam Urk op gelijke hoogte door een doelpunt van Lucas Schraal. Invaller Jelle de Boer kopte Urk na de rust op voorsprong. Wie dacht dat Urk deze voorsprong over de streep zou trekken kwam bedrogen uit. In de slotfase sloeg NSC andermaal  toe. Beide ploegen kregen nog de kans om de winst naar zich toe te trekken. Zowel NSC als Urk zagen geen kans meer om de bal tussen de palen te krijgen. Ondertussen kwamen de berichten binnen van de andere velden, maar dit kon niet verhinderen dat Urk teleurgesteld en met een behoorlijke kater Nijkerk verliet.

Zaterdag mag Urk als trotse koploper voor eigen publiek laten zien wat de ploeg daadwerkelijk in haar mars heeft. Op eigen veld is de equipe van Gert Jan Karsten nagenoeg niet te kloppen. Uit de tot nu toe gespeelde thuiswedstrijden werd, op het gelijkspel tegen NSC na, het maximale resultaat behaald. Eemdijk zal dan ook te maken krijgen met een tegenstander die alles uit de kast zal halen om tot een positief resultaat te komen. De verwachting is dat vele Urk – supporters de weg weten te vinden naar sportpark de Vormt. Namens allen die Urk een warm hart toedragen is het verzoek dan ook om de ploeg 90 minuten lang te steunen als echte twaalfde man. 

Namens de KNVB is scheidsrechter Marco Oosting aangesteld om deze kraker te leiden. Samen met zijn assistenten Johnny van Eijden en Chris Hoogland zal de ervaren leidsman uit Niekerk het duel, dat om 15.00 uur losbarst, tot een goed einde moeten brengen. Hopelijk kan het arbitrale trio, samen met de aanwezige toeschouwers, genieten van een heerlijke wedstrijd waarbij sportiviteit hoog in het vaandel mag staan. 

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print