Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Urk treft in Hercules opnieuw tegenstander van formaat

Na de prima resultaten tegen toppers Volendam en Genemuiden, staat het Urker vlaggenschip in het Utrechtse Hercules opnieuw een tegenstander van formaat te wachten. Voor eigen publiek is de equipe van Peter Wesselink er alles aan gelegen om andermaal een klinkend resultaat te halen en de punten op sportpark de Vormt te houden.


Hercules laat van zich spreken in KNVB beker
Hercules werd in december van het vorige jaar even wereldnieuws. In het kader van de KNVB beker wisten zij te stunten door in stadion Galgenwaard, de thuishaven van FC Utrecht, het kwakkelende Ajax uit te schakelen. Trainer René van der Kooij zag zijn ploeg met 3 – 2 winnen en voor even werd hij samen met zijn ploeg bekende Nederlanders. Voor de profs uit Amsterdam een reden om de ogen uit het hoofd te schamen, voor Hercules daarentegen een absolute topprestatie! Een ronde later moest Hercules in Cambuur Leeuwarden alsnog haar meerdere erkennen. In de blessuretijd van de verlenging maakte de formatie van Henk de Jong alsnog de beslissende 3 – 4. Het memorabele bekeravontuur kwam hiermee ten einde. Met opgeheven hoofd werd afscheid genomen van de KNVB beker! Trainer van der Kooij kwam mede hierdoor in de belangstelling te staan, wat hem uiteindelijk na dit seizoen een prachtige overgang naar Rijnsburge Boys opleverde.


Heenwedstrijd hard onderuit
In een duel met twee gezichten ging Urk bij de heenwedstrijd hard onderuit tegen een effectief Hercules. Na een prima eerste helft was het verval na de rust zo groot dat Hercules weg liep naar een 5 – 1 eindstand. Weliswaar was de uitslag geflatteerd, over 90 minuten was de zege voor de thuisploeg dikverdiend! Voor eigen publiek krijgt Urk zaterdag de kans om zich te revancheren.


Moeizaam competitieverloop
In competitieverband loopt het allemaal wat moeizamer voor Hercules. Waar de ploeg van trainer René van der Kooij vorig jaar nog mocht ruiken aan de Tweede divisie, beleeft het dit seizoen een jaar in de middenmoot. De afstand naar de onderste plekken is nog steeds acceptabel, maar naar boven moet een behoorlijk gat gedicht worden. Kortom, deze positie stemt niet helemaal naar tevredenheid in Utrecht. De laatste gespeelde wedstrijd tegen Harkemase Boys leverde geen resultaat op. Weliswaar kwam Hercules nog wel op voorsprong. De Boys uit Harkema kregen hierna meer grip op de wedstrijd en wisten uiteindelijk met 1 – 2 te zegevieren. Hierdoor heeft Hercules 1 punt meer dan de opponent uit Urk.


Vlakke derby
Voor 2600 man publiek en onder optimale omstandigheden speelde Urk de kraker tegen Genemuiden. Het eerste half uur was Urk voetballend de betere, al werden er nauwelijks echte kansen gecreëerd. Vervolgens kroop Genemuiden iets meer uit haar behoudende schulp en kreeg zowaar kansen om de score open te breken. Het was aan Richard Strijker te danken dat er geen doelpunten vielen. Over 90 minuten gezien had Genemuiden iets meer verdiend. Urk daarentegen kon tevreden zijn met het behaalde resultaat! Een zwaar bevochten punt werd dan ook gekoesterd.


Nog 30 punten te verdienen
Op dit moment heeft Urk 34 punten weten te halen. Volgens de ‘kenners’ moeten er 40 punten behaald worden om volgend seizoen ook te mogen uitkomen in de Derde Divisie. Er resten nu nog 10 duels en daarin kunnen theoretisch 30 punten verdiend worden. Zaterdag kunnen daarvan al 3 worden bewerkstelligd. Maar voor dat zover is zal eerst het onberekenbare Hercules aan de Urker zegekar gebonden moeten worden. Onmogelijk is deze opgave niet, maar de ploeg van Peter Wesselink zal wel een goede dag moeten hebben om deze opgave tot een goed einde te brengen. De spelersgroep hoopt daarbij uiteraard op de support van de twaalfde man!


Scheidsrechter van dienst is Giovanni Verhoeve Samen met zijn assistenten de heren Frank Winter en Kevin Moed zal deze de wedstrijd, die om 15:00 uur zal aanvangen, tot een goed einde moeten brengen. Hopelijk krijgt het arbitraal trio en de aanwezige toeschouwers een dijk van een wedstrijd te zien, waarbij sportiviteit hoog in het vaandel mag staan.

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133