Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Urk treft in ODIN’59 opnieuw onbekende tegenstander

Wedstrijddag twee zal het Urker vlaggenschip afreizen naar Heemskerk om daar de degens te kruisen met ODIN’59. De promovendus verloor vorige week bij Rijnvogels. Urk daarentegen pakte de volle winst tegen DEM. Nooit eerder stonden de ODIN’59 en Urk in competitieverband tegen over elkaar. Opnieuw dus een volslagen onbekende opponent voor Urk.


Feitjes
ODIN’59, Ons Doel Is Nuttig is opgericht 17 december 1959, is een voetbalclub uit het Noord – Hollandse Heemskerk. De thuiswedstrijden worden afgewerkt op sportpark Assumburg. In het seizoen 2009 / 2010 debuteerde ODIN’59 op het hoogste amateurniveau. De club slaagde er evenwel niet in om promotie naar de toenmalige Topklasse af te dwingen. Pas in het seizoen 2015 – 2016 werd promotie naar de Derde Divisie afgedwongen, waar het in 2022 uit degradeerde naar de Vierde Divisie. Vorig seizoen wist de ploeg uit Heemskerk het verloren terrein weer te herwinnen en middels de nacompetitie werd de fel begeerde stap naar de Derde Divisie weer gemaakt. En als we eerlijk zijn is dat natuurlijk ook het platform waar een grote club als ODIN’59 behoort te spelen.


Teleurstellende seizoensopening
Trainer Mark Kranendonk en zijn mannen begonnen de competitie vorige week uit bij FC Rijnvogels. De ploeg uit Katwijk was duidelijk een maatje te groot. Het eerste bedrijf was het krachtsverschil al zichtbaar. Toch moest Rijnvogels tot de 42 e minuut wachten voordat het overwicht werd uitgedrukt in een treffer. Na de thee liep de thuisploeg al vrij snel weg naar 3 – 0 en was het geloof in een goede afloop verdwenen bij de promovendus uit Heemskerk. ODIN’59 had zich een betere seizoensopening voorgesteld. Komende zaterdag mogen de geelhemden voor eigen publiek zich revancheren tegen
Urk.


Urk pakt volle winst
Urk speelde voor eigen publiek tegen het totaal onbekende DEM uit Beverwijk. In een voetbalgevecht dat meer spannend dan goed was kwamen de aanwezige toeschouwers volledig aan hun trekken. DEM schoot zichzelf in de voet door enkele opgelegde kansen onbenut te laten en hield Urk daardoor in leven. Tot verbazing van een ieder werd de rust zonder doelpunten afgesloten. Na de pauze waren er enkele omzettingen gedaan, herpakte Urk zich en was de strijd in evenwicht. Middels een fraai schot in de kruising bracht Lucas Tol de formatie van Peter Wesselink na 74 minuten op voorsprong. In de slotfase zette DEM alles op alles om toch nog 1 punt uit het vuur te slepen. Dit leverde nog enkele hachelijke situaties op voor de neus van Richard Strijker. De prima ingevallen Iede den Dulk haalde met ware doodsverachting zelf een bal net voor de doellijn weg en zorgde daarmee dat Urk 3 zwaar bevochten punten kon bijschrijven. Met een driepunter op zak gaat Urk dus vol zelfvertrouwen naar Heemskerk toe. ODIN’59 zal voor eigen publiek de uitglijder in de openingsronde tegen Rijnvogels willen weg spoelen met een klinkend resultaat tegen Urk. Met de juiste instelling en de absolute wil om deze wedstrijd ook winnend af te sluiten mogen we de naderende confrontatie met een positief gevoel ingaan! Vanaf 15.00 uur mag de spelersgroep de voeten laten spreken.


Scheidsrechter Sam Drõge is door de KNVB afgevaardigd. Aan de zijlijn zal hij worden bijgestaan door de heren Thimo Deden en Kamal el Hajjaji.

De trouwe twaalfde man die de spelers in Heemskerk verbaal zullen ondersteunen, de navigatie kan worden ingesteld op het volgende adres:


Sportpark Assumburg
Hoflaan 1
1967 NE Heemskerk

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133