Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Urk treft in Sparta Nijkerk tegenstander van formaat!

Bij de seizoensouverture treft Urk in Sparta Nijkerk meteen een tegenstander van formaat. De Oranjehemden behoren eenvoudigweg tot één van de titelkandidaten. Vorige seizoenen leek de ploeg van trainer Eric Speelziek de fel begeerde stap naar de Tweede Divisie te gaan maken. Echter, op het moment dat het er écht om ging moest Sparta Nijkerk een pas op de plaats maken. Doelstelling voor het nieuwe seizoen is dat de ploeg weer volop gaat meedoen om de zo fel begeerde promotie te bewerkstelligen.

Met 8 nieuwelingen loopt het nog stroef
Evenals Urk speelde Sparta Nijkerk ook oefenduels tegen louter sterke tegenstanders. Wat te denken van Hoogland, Spakenburg, Kozakken Boys, IJsselmeervogels, Noordwijk en Koninklijke HFC. Door tegen dit soort tegenstanders te spelen kon trainer Eric Speelziek meteen zien hoe zijn spelersgroep ervoor stond. De selectie onderging een forse verandering, in totaal kwamen er 8 nieuwelingen bij. Na drie seizoenen met vrijwel dezelfde groep, waren ze in Nijkerk toe aan vers bloed. Dit was dan ook de reden dat er in de voorbereiding minder oefenwedstrijden zijn gespeeld en er meer trainingen waren dan normaal. Met nieuw elan in de groep werd er fanatiek toegewerkt naar de seizoensouverture. In Nijkerk zijn ze vooralsnog niet echt tevreden over de ontwikkelingen en loopt het, ondanks de potentie die het vlaggenschip heeft, nog stroef.


Urk kende zware voorbereiding
Bij Urk was alles minder hectisch en kon de kersverse promovendus in alle rust toewerken naar de competitiestart. In de voorbereiding speelde de ploeg van Gert Jan Karsten louter tegen sterke tegenstanders. Achtereenvolgens tegen DOVO en ACV. Tussendoor was er een trainingskamp belegd in Vierhouten welke werd afgesloten met een uitwedstrijd tegen Katwijk. Tenslotte volgden Buitenpost en Rijnsburgse Boys nog als oefenpartner. Met name in het duel tegen laatstgenoemde ploeg kreeg Urk te maken met een ploeg die, naast een hoog tempo, ieder foutje genadeloos wist af te straffen. Toch blijft Trainer Gert Jan Karsten reëel. Een aantal treffers kwamen voort uit spelhervattingen, daaraan zal moeten worden gesleuteld om herhaling daarvan te voorkomen. Komend seizoen zal Urk hier meer dan eens mee te maken krijgen. De behaalde resultaten zijn van minder belang dan het leerproces wat de groep hierdoor heeft ondervonden. De grootste uitdaging is toch wel om de juiste formatie neer te zetten bij de openingwedstrijd tegen Sparta Nijkerk.


Jan Ras weer terug op het oude nest
Met blijdschap werd het nieuws ontvangen dat Jan Ras weer terugkeerde op het oude nest. In de Derde Divisie zal de bagage die Jan heeft meegekregen bij Heerenveen goed van pas komen. Voetballen hoef je Jan niet meer te leren, hopelijk blijft hij dit keer verschoond van blessures. Naast de terugkeer zijn er ook weer een aantal talentvolle spelers toegevoegd aan de selectie. In de voorbereiding mochten ze al proeven aan het hogere niveau.

Er was nog meer goed nieuws deze week. Ook Hessel Snoek, de topscorer van de Hoofdklasse B van het vorig seizoen, keert terug bij de selectie van Urk. Hij nam aan het eind van vorig seizoen afscheid, maar heeft nu dat toch besloten nog een jaar te blijven voetballen.

Zaterdag dus de seizoensopening voor eigen publiek. Kunnen de gastheren haar status, dat het op de eigen Vormt moeilijk is te verslaan, kracht bij zetten? Eén ding is zeker, laat Urk tegenstander Sparta Nijkerk in haar spel komen door ze te laten voetballen, dan zal het een moeilijk karwei worden. Aan Urk de schone doch heerlijk uitdaging om hier vanuit een goede organisatie op gepaste wijze antwoord op te geven! Reikhalzend wordt uitgekeken naar de aftrap. Leidt favoriet Sparta Nijkerk schipbreuk op sportpark de Vormt? Namens de KNVB is scheidsrechter Marco Oosting aangesteld. Samen met zijn assistenten, Jazzy Hendriks en Remco van der Hul, zal hij de seizoensopening tussen Urk en Sparta Nijkerk leiden. De verwachting is dat velen de weg weten te vinden naar sportpark de Vormt. Hopelijk mag het arbitrale trio samen met de aanwezige supporters genieten van een sportieve en onderhoudende wedstrijd!

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133